2010. december 12., vasárnap

Feljelentés lett Gyurcsány és Veres „álmából”.

Hűtlen kezelés és hivatali visszaélés gyanúja miatt feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen Budai Gyula – jelentette be az elszámoltatási és korrupcióellenes kormánybiztos szerdán. A kormánypárti politikus szerint a Hajógyári-szigetre tervezett kaszinó kapcsán ugyanaz a helyzet, mint a sukorói kaszinóvárossal.

Budai leszögezte: a feljelentés megtételéhez szükség volt arra is, hogy a beruházás Veres János akkori pénzügyminiszter által titkosított dokumentumainak feloldják a besorolását, illetve, hogy hatályon kívül helyezzék a nemzetgazdaságilag kiemelt beruházásról szóló rendeletet.

A kormánybiztos elmondta: az Álomsziget beruházása kapcsán – a sukorói King's Cityhez hasonlóan – két értékbecslés készült és az alacsonyabb összegű alapján kiírt pályázatra érkezett érvényes pályázat egyetlen beruházótól. A két értékbecslés között több mint kétmilliárd forint a különbség, így végül 4,6 milliárd forintért nyerte el az Ercorner Kft. a beruházást.

Budai Gyula hangsúlyozta: az Álomsziget beruházás egy jól behatárolható gazdasági érdekcsoport hatására több kormányzati törvénysértés mellett létrejött projekt. A kormánybiztos szerint ugyanakkor érdekes, hogy a kiemelt beruházásáról szóló döntést meghozó kormányüléseken kikapcsolták ennél a résznél a hangrögzítőt – állapította meg a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) korábbi vizsgálata. (rá)

FH

Nincsenek megjegyzések: