2010. december 5., vasárnap

Hunvaldék azt hitték, mindent megtehetnek büntetlenül

Szocialista politikusok, Szabó Zoltán, Erzsébetváros korábbi polgármestere, utódja, továbbá a kerület nemrég távozott jegyzője bűnösségét támasztják alá a Hunvald-ügy nyomozati iratai és a lehallgatott telefonbeszélgetések jegyzőkönyvei. A Magyar Nemzet birtokába került dokumentumok szerint a vádlottak még a közelmúltban is azt hitték, mindent megtehetnek büntetlenül.

Éppen bilincseltek, de most már fizettetni akarnak velem – közölte egy tavaly nyári estén a közpénzből, felháborodottan telefonáló Szabó Zoltán volt MSZP-s országgyűlési képviselő Kálmán Zsuzsannával, Erzsébetváros korábbi (titulusa szerint címzetes és főjegyző is volt) jegyzőjével, aki másnap reggelre eltávolíttatta a szocialista politikus szabálytalanul parkoló autójáról a kerékbilincset.

Ma a volt MSZP-s polgármesterrel, Hunvald Györggyel és 22 társukkal együtt tagjai annak a csapatnak, amelyet bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős kárt okozó csalással és más bűncselekményekkel vádol az ügyészség. A lap birtokába került nyomozati iratokból, a titkos adatszerzéssel lehallgatott, de a büntetőeljárás lezárásával nyílttá tett telefonbeszélgetések szó szerinti leírásából egyre érthetőbben felsejlenek annak részletei, hogyan okoztak több mint 642 millió forintos kárt az önkormányzatnak az ingatlanpanamán, a fiktív tanácsadói és munkaszerződéseken, olcsó kiutalásokon túl. (rá)

MNO

Nincsenek megjegyzések: