2010. december 5., vasárnap

Vadai a válaszadás helyett a liftet választotta.

Nem kezdeményez vizsgálatot a nemzetbiztonsági bizottság elnöke, Vadai Ágnes a megfigyelési üggyel kapcsolatban. A szocialista politikus arra hivatkozva, hogy zárt ülésen vettek részt, nem árult el részleteket az üggyel kapcsolatban.

A múlt héten derült ki, hogy az MSZP-kormányok alatt törvénytelenül gyűjtöttek adatokat Budai Gyula jelenlegi elszámoltatási kormánybiztosról, amikor a Magosz szövetségi igazgatójaként sorozatban tárta a sajtó elé a kormányzat gyanús földügyleteit, köztük a sukorói telekcserét.

De nemcsak őt hallgatták le, hanem a jelenlegi belügyminisztert is. Pintér Sándorról és családjáról a tavalyi év végétől kezdtek adatokat gyűjteni, amikor kiszivárgott, hogy a Fidesz győzelme esetén ő lehet a belügyi tárca vezetője.

A volt honvédelmi államtitkár meglehetősen szűkszavúan nyilatkozott az esetről. Vadai Ágnes szerint „a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat akkori igazgatóját kellene megkérdezni” az üggyel kapcsolatban. A bizottság szocialista elnöke elmondta: a keddi zárt ülésen ugyan beszéltek az ügyről, azonban nem nyilvános, ami elhangzott.

hírTV


Nincsenek megjegyzések: