2010. december 12., vasárnap

Gyanúsított lehet Weinek is .

Weinek Leonárd, Zugló volt SZDSZ-es polgármestere is gyanúsított lehet abban a büntetőeljárásban, amelyben egykori erzsébetvárosi MSZP-s kollégáját, az ingatlanpanama-ügyben vádlott Hunvald Györgyöt meggyanúsították. A kerületeknek tízmilliós károkat okozó képviselői tanácsadói szerződések miatt indított nyomozást az ügyészség azért különítette el, mert annak nemcsak VII. kerületi érintettjei vannak.

Hamarosan gyanúsítottként hallgathatják ki Weinek Leonárdot – értesült a Magyar Nemzet. Zugló korábbi SZDSZ-es polgármestere két erzsébetvárosi politikust is tanácsadóként foglalkoztatott: Gál György volt frakcióvezetőn, a bűnszervezetben elkövetett bűncselekmények miatt már vádlott párttársán túl egy MSZP-s politikussal, Ripp Ágnessel is szerződött.

– A csak a VII. kerületi önkormányzatnak több mint 17 millió forintos kárt okozó ügyben egyelőre csupán Gál vádlott-társa, Hunvald György volt szocialista polgármester gyanúsított, hűtlen kezelés miatt – közölte a lappal Fazekas Géza. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szóvivője a nyomozás érdekében újabb részleteket nem mondott a büntetőeljárásról, azonban kérdésünkre megerősítette: azért különítették el a nyomozást, mert abban más, Erzsébetvároson kívüli érintettek is vannak – olvasható a Magyar Nemzet hétfői számában, melyből további részleteket is megtudhat. (da)

Nincsenek megjegyzések: