2010. december 12., vasárnap

Fél az MSZP-s polgármester az átvilágítástól?

Nem állhat fel Szegeden a város cégeit átvilágító bizottság, miután a szocialista polgármester nem fogadta el a vizsgálatra kijelölt szakértőket. Botka László a testület határozatának végrehajtását is felfüggesztette. A bizottság több önkormányzati cég elmúlt 8 éves tevékenységét világítaná át. A fideszes elnök szerint a polgármester fél, ezért akadályozza a munkát.


A vizsgálóbizottság felállítását hétfőn fogadta el a közgyűlés kormánypárti többsége. A testület 8 cégnél rendelt el átfogó vizsgálatot, köztük a közlekedési vállalatnál és a piacot üzemeltető cégnél, a feladatokra szakértőket is felkértek. A szocialista polgármester azonban kifogást emelt.

Vécsei Ágnes, a Szegedi Polgármesteri Hivatal sajtóreferense elmondta, nem a kijelölt szakértők személyével van probléma, hanem azzal a hatáskörrel, amelyhez segédek és helyettesek csatlakoznak a szakértők munkájához. Ők viszont nincsenek megjelölve. Furcsa lenne, ha olyan emberek juthatnának hozzá a cége irataihoz, esetleg személyes adataihoz, akikről nem is tudjuk, hogy kicsoda – tette hozzá Vécsei Ágnes.

A bizottság elnöke szerint a polgármester fél, ezért akadályozza az önkormányzati cégek 8 éves tevékenységét átvilágító bizottság munkáját. „A bizottság elnöke jogosult kijelölni azt, hogy melyik szakértő, melyik önkormányzati céget vizsgálná. Ilyen kijelölés nem történt meg. Botka László az adatok és a valóság ismerete nélkül tette meg ezt a megalapozatlan döntést” – nyilatkozta Gyimesi László, Gazdasági és Pénzügyi Átvételi Ideiglenes Bizottság fideszes elnöke.

A testület az ügyet a közgyűlés elé terjeszti, ahol a képviselők dönthetnek, hogy elfogadják-e a szakértők kinevezését. (da)

hírTV

Nincsenek megjegyzések: