2009. október 10., szombat

8-20 év a cellatársukat felakasztó raboknak




A cellatársukat szexuális szolgáltatásokra kényszerítő, majd felakasztó négy tököli rabot 8, 13, 14, illetve 20 évi fegyházbüntetésre ítélte a Pest Megyei Bíróság pénteken. Egyetlen vádlott sem bocsátható feltételes szabadságra, valamennyien többszörösen büntetett előéletűek 18-20 éves koruk ellenére. A négy, részben lábbilincset is viselő rabot 7 őr őrizte a tárgyalóteremben. Az ítélet nem jogerős.

A vád szerint a fiatalkorúak tököli büntetés-végrehajtási intézetében 2007. október 13-án este négy elítélt a cellában először perverz szexuális szolgálatokra kényszerítette szintén elítélt cellatársukat, akit később felakasztottak. A cellában már régebb óta élő fiatalemberek ízléstelen tréfáik céltáblájául választották a közéjük csak két nappal előbb érkezett fiút. A vád szerint először hangos éneklésre és különböző szolgálatok elvégzésére kényszerítették, "csicskáztatták" az édesanyját gyászoló társukat, később pedig addig verték, kínozták, fenyegették, amíg többüket is kielégítette az összes lehetséges módon. Legvégül kétszer egymás után felakasztották a fűtéscsőre, ahol egyikük addig rángatta a lábát, amíg meg nem fulladt.

Az ítélet szóbeli indoklásakor Miszori László bíró elmondta, hogy a vádlottak cellatársukat arra kényszerítették, hogy kézzel és szájjal is elégítse ki őket, ketten análisan is közösültek vele. Később, a lebukáskor, a felelősségre vonástól való félelmükben - a bíróság szerint - mind a négyen megállapodtak abban, hogy áldozatuknak meg kell halnia. Miután az első akasztási kísérletet követően a szomszédos cellákból átkiabáltak, hogy mi történik, a cellákat összekötő fűtéscsövek nyílásait zoknikkal betömték, a cellaajtó figyelőnyílását betakarták. A második akasztásnál az elsőrendű vádlott addig húzta az áldozat lábát, amíg az meg nem fulladt.

A 7-8 általános iskolát végzett fiatalemberek között akad olyan is, aki már tizenháromszor állt eddig bíróság előtt. A tettesként, illetve bűnsegédként, aljas indokból elkövetett emberölésért, szemérem elleni erőszakért súlyos fegyházbüntetésre ítélt vádlottakat a bíróság a közügyektől is eltiltotta 8, 12 esztendőre.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész 3 napi gondolkodási időt kért, a vádlottak és védők pedig jórészt felmentésért fellebbeztek.

Nincsenek megjegyzések: