2009. október 21., szerda

80 oldalas végkielégítési lista került elő.







80 oldalas végkielégítési lista került elő


Megint milliárdos végkielégítési lista került elő a BKV-nál. Kiderült, hogy alacsonyabb beosztásban dolgozók is több tízmilliós végkielégítést kaptak. Volt olyan főosztályvezető például, akinek 74 millió forintot fizettek, hogy elmenjen a cégtől. Ez a mostani lista 80 oldalas, és ez alapján összesen másfél milliárd forintot fizettek ki.
Családi nap volt szombaton a BKV-nál. Kocsis István vezérigazgató is ott volt, és először találkozott hivatalosan új főnökével, Horváth Csabával. Az elmúlt hetek végkielégítési botrányai óta főpolgármester-helyettesként ő felügyeli a BKV-ét.
A Magyar Nemzetben egy újabb, hosszú lista jelent meg arról, hogy több alacsonyabb beosztásban ott dolgozó ember, - akár menedzserszerződés nélkül is - több tízmilló forintos végkielégítést kapott. Összesen másfél milliárd forintot fizettek ki.
Egy helyettes vezérigazgató például több mint 67 milliót kapott, de egy főosztályvezetőnek vagy egy főmunkatársnak is több tízmilliót fizettek, ha elment a cégtől.A vezérigazgató azt mondta, ha valaki többet kapott, mint amennyi a szerződésében van, akkor bíróságra mennek.
De arra a kérdésre, - hogy lehet egyáltalán több tízmilliós végkielégítésről szóló szerződéseket kötni egy állami cégnél - eddig senki sem válaszolt.A listáról kérdeztük Hagyó Miklóst főpolgármester - helyettest is, aki bár nemrég önként lemondott a BKV-ról, előtte - épp a kérdéses időszakban - felügyelte a céget. Azt mondta ő nem látta még a listát.

Horváth Csaba azt mondta, vissza akarják szerezni ezeket a pénzeket.

Nincsenek megjegyzések: