2009. október 14., szerda

A FŐVÁROSBAN HATALOMRA JUTOTT A FIDESZ





Az MSZP kilép a fővárosi koalícióból.

A párt visszahívja a főpolgármester-helyetteseit, Demszky Gábor kijelentette: Budapestnek működnie kell az MSZP-vel, de az MSZP nélkül is

Az MSZP felbontja a fővárosi koalíciót - jelentette be Lendvai Ildikó pártelnök.
Az MSZP országos elnöksége a párt budapesti vezetésével egyetértésben kinyilvánította, hogy a fővárosi koalíciót "felmondottnak tekinti", és a főpolgármester-helyetteseit visszahívja - közölte Lendvai Ildikó az országos elnökség ülése közben tartott sajtótájékoztatón.
Burány Sándor, az MSZP fővárosi elnöke közölte: a párttanács szerdai ülésén azt kéri majd, hogy vegyék tudomásul az elnökség döntését. Hozzátette: ez a döntés az egész Fővárosi Közgyűlés működését új alapokra helyezi. A szocialisták továbbra is a város érdekeiért dolgoznak majd, és a javaslatok elfogadtatása érdekében a Fidesszel és az SZDSZ-szel is készek együttműködni - jelentette ki Burány Sándor.
A budapesti főpolgármester közölte: tudomásul veszik az MSZP döntését.
Demszky Gábor szerint kedden délután az MSZP fővárosi vezetői azt közölték a nyilvánossággal, hogy nem vállalják tovább Budapest vezetésének felelősségét, erről pedig előzetesen nem tájékoztatták az SZDSZ-t. A főpolgármester keddi sajtótájékoztatóján így értékelte a szocialisták döntését, amely szerint megszűnik a fővárosban az MSZP-SZDSZ koalíció.
Demszky Gábor hétfőre ötpárti egyeztetést hívott össze. A főpolgármester megköszönte azoknak a szocialista politikusoknak a munkáját, akik azért dolgoztak, hogy a fővárosban jobban menjenek a dolgok. Úgy fogalmazott, hogy nagyon sok minden köszönhető nekik, például az, hogy van Budapest-szerződés.

Demszky Gábor elismerte, hogy sok eredményt értek el közös munkával, de hozzátette, hogy sok hibát is elkövettek. Mint mondta, ahogy az eredményeikre együtt büszkék, úgy a hibákkal is együtt kell szembenézniük.
Demszky Gábor kijelentette: bármit is mondott az MSZP a koalíció megszűnéséről, "Budapestnek működnie kell". Az MSZP-vel együtt, de az MSZP nélkül is.

Forrás: hirado.hu/MTI
http://www.hirado.hu/Hirek/2009/10/13/17/Gyorshir_Az_MSZP_kilep_a_f_varosi_koaliciobol.aspx

Nincsenek megjegyzések: