2009. október 14., szerda

RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS:



Parkolási ügy - állampolgárok jelentkezését várjuk! (BRFK)
2009.10.07. szerda 12:17
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya nyomozást folytat vesztegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt öt személy ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint Budapest IX. és XIII. kerületének frekventált területein a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. egyes parkoló ellenőrei rendszeresen pénzt kértek, illetve pénzt fogadtak el a gépjármű-vezetőktől azért, hogy ezeken a helyeken parkolási díj megfizetése nélkül parkolhassanak és pótdíj kiszabására se kerüljön sor.

Az eddig beszerzett adatok és a területeken lévő üzletek dolgozóinak bejelentései alapján a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható parkoló ellenőröket a rendőrök elfogták, valamint további személyeket azonosítottak be. A nyomozók házkutatás során lefoglaltak egy listát, amin a rendszeresen pénzt fizetők elérhetősége szerepel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya kéri azok jelentkezését, akiktől a fentiekhez hasonló módon a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. dolgozói pénzt kértek a XIII. kerületben az Újpesti rakpart – Szent István körút – Váci út – Dráva utca által határolt terület, a IX. kerületben az Üllői út – Vámház körút – Közraktár utca – Haller utca által határolt területen belül történő parkolás miatt.

Az a személy, aki ezen bejelentését még a hatóság konkrét idézése, tudomásra jutása előtt megteszi, a Büntető Törvénykönyv ide vonatkozó része értelmében vesztegetéssel nem büntethető. Azon személyek azonban, akik a parkoló őröknek fizettek és ezt a bejelentést nem teszik meg, a hatóság beazonosítását követően a büntetőjogi felelősség alól nem mentesíthetők.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya a bejelentéseket a 443-5000/32-021 mellékű telefonszámon várja vagy a 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, de bejelentéseiket bármelyik rendőri szervnél is megtehetik.



http://www.police.hu/friss/BRF-20091007_20.html

Nincsenek megjegyzések: