2009. október 21., szerda

VIKTOR GYERE MÁR....!!!!!!!!!!



Orbán: márpedig lakás-elárverezés nem lesz.

Az emberek feje fölül - akármekkora is az adósságuk - a lakást nem lehet elárverezni" - ezt mondta Orbán Viktor a Naplónak. És arról is beszélt, hogy a következő kormányban sem MSZP-s, sem jobbikos nem lesz. A parlament létszámát 200 fő alá csökkentené, az önkormányzati képviselőket pedgi megfelezné.
Megszünteti az adósok lakásainak árverezését a Fidesz, ha kormányra kerül. Orbán Viktor a Naplóban beszélt erről, de részleteket nem mondott. "Ma még tán szentségtörésnek tűnik, de én például azt gondolom, hogy a következő kormánynak rögtön az elején ki kell mondani, hogy márpedig lakáselárverezés nincs, az emberek feje fölül - akármekkora is az adósságuk – a lakást nem lehet elárverezni" - ezt mondta Orbán Viktor a Napló riporterének, de azt nem fejtette ki, hogy ezt pontosan hogyan akarják megvalósítani, hiszen jelenleg a lakáshitelek nagy részénél a bankok egyetlen biztosítéka a hitel visszafizetésére a lakáson lévő jelzálogjog, azaz az a lehetőség, hogy a lakást a bank elárvereztetheti, ha az adós nem tud fizetni. A kormány szerint a hitelt mindenkinek fizetnie kell. A hitelkárosultak egyesülete azt mondta: törekedni kell arra, hogy az embereknek megmaradjon a lakásuk. Ők attól félnek, hogy ha nem lesz árverés, kevesebben fizetnek majd hitelt. A hitelkárosultak egyesületének főtitkára azt mondta, hogy a pártelnök javaslatát ők nem támogatják, mert szerintük ez odáig is vezethet, hoyg sokan azt mondják majd: akkor minek fizessék vissza a hitelt. Hasonló érvvel válaszolt Orbán Viktor javaslatára a kormányszóvivő is.
A Fidesz a javaslatról nem mondott további részleteket.
A bajba jutottak közül a legtöbben devizában adósodtak el. Hiteleiket sokszor azért nem tudják fizetni, mert a gazdsági válság miatt törlesztőrészletük jelentősen megnőtt.
A Fidesz elnöke egyébként arról is beszélt a Naplónak, hogy a következő kormányban sem MSZP-s, sem jobbikos nem lesz, a parlament létszámát pedig mindenképpen 200 fő alá akarja csökkenteni. És hozzányúlna az önkormányzati és megyei önkormányzati képviselők számához is: a felére csökkentené. A pártelnök szerint józan politizálás kell a szélsőségesekkel szemben. Orbán Viktor szerint azoknak a képviseletét is vállalni kell, akik korábban a szocialistákat támogatták. A politikus 17-20 százalék körüli adóterhelést tartana igazságosnak.

Nincsenek megjegyzések: