2009. október 14., szerda

ATV

RUSZNÁK ITT MÁR A KORRUPCIÓ LÉTÉRŐL SEM TUDOTT:


Napi 100 ezer zsebbe. Nézze meg a parkolóőr elfogását!
Mikuláscsomagba rejtette a sápot.
Korrupt parkolóőrt fogtak el a rendőrök Budapesten. A parkolóőr egy-egy boltostól nagyjából ezer forintot kért egy napra, így majdnem 100 ezret gyűjtött össze naponta.

A rendőrök az elfogás előtt sokáig csak figyelték a férfit: - Nagyon sok munkája fekszik a nyomozóknak ebben a realizálásban, hiszen az elfogás egy hosszabb ideig tartó nyomozás eredménye: többszáz tanút hallgattak meg a vesztegetési ügyben – tájékoztatott Tafferner Éva, a BRFK szóvivője.
A korrupt parkolóőrt a saját cége is segített lebuktatni. Volt főnöke azt mondja, nem tudott a cégen belüli korrupcióról: - Az én lelkiismeretem tiszta, mindent elkövetek annak érdekében, hogy a cég és a tisztességes munka becsülete helyreálljon – nyilatkozta Rusznák Imre, ügyvezető igazgató.
Korábban szintén a XIII. kerületben merült föl vesztegetés gyanúja: állítólag több autós rendszeresen zsebbe fizetett a parkolóellenőröknek, hogy ne büntessék meg őket.
Éppen az ilyen visszásságok miatt egységesítené a parkolási rendszert a Parking Kft. Javaslatuk szerint egy, a főváros tulajdonában lévő társaság foglalkozna a parkolással, a bevétel pedig teljes egészében az önkormányzathoz folyna be.
Ugyanez az egy cég kötne szerződést a kerületekkel is, így a bevétel ott is a kerülethez kerülne. Az új parkolási rendszer akár már januárban életbe léphet.

http://atv.hu/videotar/090923_napi_100_ezer_zsebbe__nezze_meg_a_parkoloor_elfogasat_.html

Nincsenek megjegyzések: