2009. október 8., csütörtök

RTL ÚJ LISTA.



Parkolási listát találtak a rendőrök

3 évet kaphat, aki megvesztegeti a parkolóőrt

A parkolóőrök után most az autósokon a sor. Az RTL Híradó információi szerint a rendőrök elkezdték keresni azokat, akik megvesztegettek parkolóőröket azért, hogy megússzák a büntetést. A rendőrség talált egy listát, amin több mint 100 név szerepel.

Szeptemberben fogták el az első parkolóőrt, mikor tetten érték, ahogy pénzt vett át egy boltostól. Aztán egymás után fogtak még el parkolóőröket, most négyen vannak előzetes letartóztatásban. A rendőrök házkutatást tartottak. Az RTL Híradója úgy tudja, így találtak egy listát a zsebbe fizető autósok neveivel.
Ha egy autósról bebizonyosodik, hogy fizetett a parkolóőrnek, akár 3 év börtönt is kaphat. Ugyanannyit, mint a megvesztegetett parkolóőr.
De meg is úszhatják. A törvények ugyanis lehetőséget adnak erre, ha a vesztegető még a rendőrök megkeresése előtt vallomást tesz.
„Azok akik még a rendőrség idézése előtt jelentkeznek a BTK lehetőséget ad arra, hogy ne gyanúsítottként, hanem tanúként szerepeljenek ebben az eljárásban” – mondta Tafferner Éva, a BRFK szóvívője.
A rendőrség adatai szerint az autósok között van, aki rendszeresen fizetett és van, aki csak egy-két órát parkolt úgy, hogy nem az automatába, hanem a parkolóőr zsebébe rakta a pénzt.

Nincsenek megjegyzések: