2010. február 24., szerda

A BKV-botrány folytatódik

A rendőrség ugyan vizsgálná a problémás BKV-szerződéseket, de nem mindegyiket tudja, mert nem kapták meg az összes dokumentumot. A BKV-nál viszont azt mondják: minden iratot átadtak, de lehetnek olyan szerződések is, amelyeket megsemmisítettek a cég korábbi vezetői.
Szalainé Szilágyi Eleonóra végkielégítése miatt tett először feljelentést a BKV vezérigazgatója. Azóta már 37 másik ügyben is.

Csakhogy a rendőrségnél csak 12 feljelentésről tudnak. És a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerint ennyi elég is. Inkább a dokumentumokra kíváncsiak, amelyeket hiába kérnek már egy ideje.

Házkutatás a BKV-nál három hete. Azért zárták le a rendőrök a cég székházát, mert hiába kérték, a cég nem juttatta el hozzájuk az összes olyan dokumentumot, amely alapján nyomozhatnának.

„A rendőrségnek dukumentumokra van szüksége – mondta Bodnár Zsolt dandártábornok, budapesti főkapitány-helyettes.
- És megkapják?
- Ebben voltak lukak, nem minden úgy sikerül, ahogy szeretnénk. Ezért volt házkutatás is a BKV-nál. De fölmerül az is, hogy ha újabb és újabb feljelentések születnek, és újabb dokumentumok vannak, ezeket miért nem küldték meg.

Nem is lesz meg minden dokumentum. A BKV kommunikációs igazgatója azt gyanítja: sok szerződést megsemmisítettek.

A közlekedési társaság kommunikációs igazgatója nem érti, miért nem találja a feljelentéseket és az iratokat a rendőrség.

„A BKV átadott tavaly szeptemberben is 61 helyett száz szerződést. Nem tudom, hogy miért nem találják ezeket.” – mondta Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója.
- Tehát a rendőröknél tűntek el?
- Nem tudom, hol tűntek el.

A BKV-nál még 1500 szerződést vizsgálnak. A cégnél azt mondják: ha szabálytalanságokra bukkannak, újabb feljelentéseket tesznek, mert ez szerintük kötelességük.


http://www.rtlhirado.hu/cikk/304633


Nincsenek megjegyzések: