2010. február 1., hétfő

Fura hír.....

Elraboltak egy nőt, halálra ítélték őket.

Egyiptomban a hatóságok hétfőn halálra ítéltek három férfit, akiket fegyveres rablással, és egy nő elrablásával vádoltak. Az áldozatnak sikerült elmenekülnie elrablóitól. Egyiptomban idén már 75 embert ítéltek halálra bíróságok. A kivégzéseket akasztással hajtják végre az afrikai államban. Emberi jogi csoportok bírálták az egyiptomi vezetést a halálos ítéletek magas száma miatt.

A Szuezi-csatorna partjánál fekvő Iszmailija város bírósága szerint a három férfi azért rabolta el a nőt, hogy kifosszák és megerőszakolják áldozatukat. A nőnek azonban még idejében sikerült kereket oldania - üldözői elől kiugrott egy második emeleti ablakon. A támadókra, a 3 férfira kirótt ítéletet még az egyiptomi főmuftinak is jóvá kell hagynia, aki csak a legritkább esetekben változtat a bírósági ítéleteken.

A három halálraítélttel együtt Egyiptomban idén eddig 75 ember kivégzését rendelték el a bíróságok. Tavaly pedig 86 halálos ítéletet szabtak ki. Az afrikai országban egyébként akasztással hajtják végre a kivégzéseket.

Emberi jogi csoportok szerint évek óta bírálják az egyiptomi vezetést a sok halálos ítélet miatt.

Forrás: AFP/Független Hírügynökség

Nincsenek megjegyzések: