2010. február 17., szerda

FELBONTATVA:

Már végleges, hogy szerződést bontanak.

A Fővárosi Közgyűlés hétfői döntése értelmében az önkormányzat felmondja a Budapesti Önkormányzati Parkolási Társulással kötött megállapodást április 1-jével.

Ez azt jelenti, hogy a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. üzemeltetésében lévő 2.500 parkolóhely átkerül a Parking Kft.-hez.

Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes azt hangoztatta, a döntéssel egy átláthatóbb rendszer alapjait kívánják megteremteni. Az a cél, hogy egységes, közszolgálati és átlátható parkolási rendszer jöjjön létre Budapesten, és a bevételek "direktben" az önkormányzatokhoz folyjanak be, ne pedig a jelenlegi, rendkívül bonyolult rendben - mondta.
A főpolgármester-helyettes szerint ha nem döntenek időben ebben a kérdésben, akkor júliustól nem kell parkolási díjat fizetni a fővárosban, ami pedig káoszt jelentene.

Az Alkotmánybíróság (Ab) novemberben alkotmányellenesnek mondta ki a fővárosi parkolás szabályozását; eszerint ha június 30-ig nem alkotják meg az új, jogállami rendelkezéseket, ingyenessé válik a parkolás Budapesten.
Jelenleg hét parkolási társaság üzemeltet parkolóhelyeket Budapesten, ezek közül háromban a fővárosi önkormányzat is érdekelt, a többiben pedig a kerületek


http://www.metropol.hu/itthon/budapest/cikk/526733



Nincsenek megjegyzések: