2011. január 21., péntek

Főtisztek a bűnszervezetben?

Terepjárókat „osztogattak” Szekeres minisztersége alatt
Lezárult a nyomozás a Honvédelmi Minisztériumnál a Szekeres Imre minisztersége alatt folyó, bűnszövetségben elkövetett vesztegetés ügyében – tudta meg a Magyar Nemzet. Információik szerint több olyan főtiszt ellen is vádat emelhetnek a nyomozati anyagok alapján, akik annak idején vezető beosztást töltöttek be a szaktárcánál. A gyanú szerint a korrupció elérhette a vezérkar korábbi csúcsát is.

Az MSZP-s Szekeres Imre minisztériumában szinte kézről kézre jártak a kenőpénzek, egy régóta bejáratott korrupciós hálózat alakulhatott ki, amely általában öt-tíz százalékot kért vissza a tárca cégein keresztül az állami megbízások összegéből. Az így ellopott közpénz több közvetítőn keresztül elvándorolt egészen a minisztériumi felső vezetők irodájáig.

Éttermekben, parkolókban és minisztériumi irodákban osztották a kenőpénzeket a Honvédelmi Minisztériumnál (HM) és a szaktárca cégeinél dolgozó tisztek, a bűnszövetség egyik fő központja a HM Térképészeti Nonprofit Kft. volt. A maffiaszerű bűncselekmények mechanizmusa nem volt bonyolult: a súlyos közpénzeket felemésztő beszerzéseket elnyerő magáncégek a valós árnál hat-tíz százalékkal többet kértek, ezt a pénzt pedig borítékban adták vissza a döntéshozóknak – részletek a Magyar Nemzet szerdai számában. (rá)

Nincsenek megjegyzések: