2011. január 21., péntek

Zuschlag „utolsó szavai”:

Január utolsó napján hirdet jogerős ítéletet a Zuschlag-perben a Szegedi Ítélőtábla. Az elsőrendű vádlott az utolsó szó jogán elmondott beszédében cáfolta a bűnszervezetben és az üzletszerűen elkövetett csalás vádját.

A volt szocialista országgyűlési képviselő tagadta, hogy a minisztériumi apparátust befolyásolta a pályázatok elbírálásakor. Azt viszont elismerte, hogy döntéshozó politikusoktól kért segítséget, de szerinte ehhez képviselőként meg is volt a felhatalmazása. Hangsúlyozta, hogy nem saját zsebre dolgoztak, de arra nem tért ki, hogy az elcsalt közpénzből kik húztak hasznot.

Zuschlag János továbbra is áldozatnak tartja magát. Mint fogalmazott, az elmúlt húsz év minden bűnét nem lehet rajta számon kérni. Beszédében ezúttal is megkérdőjelezte az ügyészség és az elsőfokú bíróság tisztességét.

- A bíróság által megállapított tényállást alátámasztó vallomásrészleteket beemelte az ítéletbe, az azokat cáfoló, gyakran ugyanazoktól a tanúktól származó vallomásrészleteket mellőzte anélkül, hogy erre magyarázatot adott volna. Önkényesen választotta ki a tanúkat, akiktől idézett, úgy, hogy ugyanabban a kérdéskörben, ugyanolyan pozícióban lévő tanúk azzal ellentétes nyilatkozatokat tettek, és döntését ilyenkor sem indokolta - mondta az elsőrendű vádlott. (rá)

hírTV



Nincsenek megjegyzések: