2011. január 28., péntek

Maffiózokat fogtak el.

Hét maffiacsaládot kapott el az FBI
Kishalak és nagyhalak is akadtak a rendőrség hálójába
Több mint száz feltételezett maffiatagot tartóztattak le az amerikai szövetségi hatóságok csütörtökön New York-ban és környékén - közölte az FBI szóvivője és az amerikai sajtó. A letartóztatott emberek között kishalak és több magasrangú maffiatag is található. Jó ideje ez a legnagyobb szövetségi fellépés a szervezett bűnözés ellen.


A letartóztatásokat csütörtök hajnalban kezdték el végrehajtani az FBI emberei, a helyi rendőrségek segítségével New York városában, New Jerseyben, Rhode Islanden és New Englandben - írta a New York Times, az ügyet jól ismerő emberekre hivatkozva. A letartóztatások többségével már helyi idő szerint reggel nyolc órára végeztek - írta a lap.

A razziák hét maffiacsaládot érintettek. A célpontok között voltak kishalak, mint a bukmékerek, de magasrangú maffiavezetők és korrupt szakszervezeti képviselők is - írta a Times. Az újság szerint „úgy tűnik”, hogy ez a mostani volt a legnagyobb ilyen szövetségi fellépés a szervezett bűnözés ellen.

Több letartóztatott embert gyilkossággal vádoltak meg, amelyek közül néhány még a nyolcvanas és a kilencvenes években történt. A többiek ellen felhozott vádpontok között megtalálható minden, amivel a maffia foglalkozni szokott: zsarolás, védelmi pénzek szedése, uzsoraszedés és szerencsejáték - írta a Times.

A letartóztatások olyan időben történek, amikor a rendfenntartó erők aggodalmukat fejezték ki az elmúlt húsz évben egyre inkább visszaszoruló szervezett bűnözés erősödése miatt.

A letartóztatott emberek neveit és az ellenük felhozott vádakat később fogja ismertetni Eric Holder amerikai igazságügyi miniszter, egy sajtótájékoztatón.

Forrás: Független Hírügynökség


Nincsenek megjegyzések: