2011. január 7., péntek

Új cég bonyolítja a fővárosi parkolást.

Hétfőtől a Parking Kft. veszi át a fővárosi tulajdonú helyeken a parkolás üzemeltetését. Az érintett helyeken érvényesek maradnak a korábban kiadott parkolókártyák, és továbbra is lehet majd mobiltelefonon fizetni. Marad a korábbi díjszabás és az eddigi automaták is, utóbbiakon tájékoztató táblákat helyeznek el a változás kapcsán.

A Fővárosi Közgyűlés még 2010. februárjában döntött úgy, hogy felmondja megállapodását a Budapesti Önkormányzati Parkolási Társulással (BÖP), a fővárosi tulajdonú közterületi parkolóhelyek üzemeltetését pedig a Parking Kft.-re bízza. A BÖP-öt a IX. és a XIII. kerületi önkormányzattal közösen hozta létre a főváros, de ebből a társulásból kilépett, ahogy a IX. kerület is erről határozott korábban.

A változásból az autósok nem sokat vesznek majd észre: változatlan marad a díjszabás, érvényesek maradnak a korábbi parkolókártyák és ezentúl is lehet mobiltelefonnal fizetni.

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója korábban a Hír TV Rájátszás című műsorában azt mondta: a főváros 20 év után saját kezébe veszi a parkolási feladatokat. A város egy részén, a Nagykörúton, az Andrássy úton, több fővárosi, belvárosi főúton mostantól nem magántársaság, nem különböző átláthatatlan struktúrák, hanem a főváros saját cége fogja a parkolási feladatokat ellátni - tette hozzá. Mint mondta, a cél az, hogy teljesen egységes rendszer legyen Budapesten, amihez ha kell, jogszabályokat is módosítanak.

atv.hu, FH

Nincsenek megjegyzések: