2011. január 28., péntek

Hunvald Zoltainak panaszkodott.

Április 7-én kezdődik a Hunvald-per, a Fővárosi Bíróság júniusig 11 tárgyalási napot tűzött ki. A lehallgatott telefonbeszélgetések szerint Hunvald György a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) ügyvezető igazgatójától is kért segítséget a büntetőeljárás elsimításához. Zoltai Gusztáv azonban nem számít arra, hogy tanú lesz a Hunvald-perben.

Hunvald Györgynek már a bíró kérdésire kell készülnie: Április 7-én megkezdődik a volt szocialista erzsébetvárosi polgármester büntetőpere. Lehallgatott telefonbeszélgetései szerint Hunvald korábban Zoltai Gusztáv segítségét is kérte büntetőügye elsikálásában. A Mazsihisz ügyvezetőjének – még szabadlábon – arra panaszkodott, hogy a nyomozók miatt „már nem lehet normálisan hogyhívjákolni”. Zoltai Gusztáv a hírTV-nek azt mondta: nem számít arra, hogy tanú lesz.

Hunvald György és 24 társa ellen különösen jelentős kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség, a gyanú szerint az áron aluli ingatlaneladásokkal másfél milliárd forintos vagyonvesztést okoztak a VII. kerületi önkormányzatnak.

Vallomást tett Hunvald barátja

Az ügyészségen landoltak Dudoglo Pavel kézzel írt parkolási tanácsai. Hunvald György barátja 2007 áprilisától 2008 decemberéig havi négyszázezerért adott témajavaslatokat a zuglói önkormányzatnak, a moldáv születésű férfi összesen 8,4 millió forintot vihetett haza. Munkahelyén soha nem látták, most gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta: Dudoglo Pavel tagadta a terhére rótt bűncselekményt, amely folytatólagosan bűnsegédként elkövetett jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette. Vallomást tett, de vitatta, hogy ne végzett volna érdemi tevékenységet. (pr)

hírTV



Nincsenek megjegyzések: