2011. január 21., péntek

„Gyurcsány újra lázít”

Gyurcsány Ferenc újra a népakarat ellen lázít – így reagált a kormányfő szóvivője arra, hogy a volt miniszterelnök bojkottra szólította fel az ellenzéki pártokat az alkotmányozási folyamattal szemben. Gyurcsány Ferenc blogbejegyzésében arról írt: ha az alkotmány-előkészítési folyamatából kivonultak az ellenzéki frakciók, ne vegyenek részt az Országgyűlés munkájában sem, amikor az új alaptörvény van napirenden. Az ellenzéki pártok egyébként eltérően reagáltak erre.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök blogbejegyzésében szólította fel bojkottra az ellenzéki pártokat. Azt írta, ha kivonultak az alkotmány-előkészítési folyamatból, akkor nem marad más hátra, mint távol maradni az úgynevezett Alkotmányozó Nemzetgyűléstől is. Tehát egyáltalán ne vegyenek részt az Országgyűlés munkájában, míg a parlament az új alkotmányt tárgyalja.

Szijjártó Péter szerint semmi meglepő nincs abban, hogy Gyurcsány Ferenc „fittyet hány a választói akaratra”. A miniszterelnök szóvivője a Független Hírügynökségnek úgy reagált: „Őszöd óta lehet tudni, hogy a volt kormányfőt nem érdekli, mit akarnak az emberek. Márpedig az emberek világos felhatalmazást adtak arra, hogy az Országgyűlés megalkossa Magyarország új, végleges alkotmányát.” Megfogalmazása szerint sajnálják, hogy Gyurcsány Ferenc újra a népakarat ellen lázít.

Az ellenzéki pártok egyébként eltérően reagáltak Gyurcsány Ferenc megnyilvánulására. Az MSZP úgy látja, hogy nem változott semmi, mióta kivonultak az előkészítésből, az LMP pedig még nem alakította ki ezzel kapcsolatban az álláspontját. A Jobbik ugyanakkor azt közölte, hogy a parlamenti munkában részt fognak venni. (lm)

FH

Nincsenek megjegyzések: