2011. január 28., péntek

Kirabolták, majd megbüntették.

2011-01-09 16:39:00
Budapest - Ki hallott már olyat, hogy még meg is büntessék azt, akit megloptak? Csomós Róbert (80) nem akart hinni a fülének, amikor közölték vele, büntetést kell fizetnie, amiért ellopták mozgáskorlátozott parkolási engedélyét.

Feltörték a 33 éves autómat, és elvitték belőle a parkolókártyámat. Találtam viszont helyette a szélvédőn egy mikuláscsomagot. Megbüntetett a parkolóőr, mert nem volt a kocsiban az ingyenes parkolásra jogosító kártya. Hát persze hogy nem volt, hiszen ellopták! Ugye világos?

A parkolócég munkatársa mégsem értette - kezdett bele az abszurd történetbe Csomós úr. Az idős férfi feljelentést tett a rendőrségen, és jelentette az esetet az önkormányzatnál is, ahol kapott egy új parkolókártyát, valamint egy iratot arról, hogy a rablás éjszakáját megelőzően is jogosult volt a rokkantkártyára, hiszen mozgáskorlátozott.
Ezzel aztán bementem a parkolási társasághoz, hogy tévedés történt. De szerintük szó sincs erről. Azt mondták, a parkolóőr jogszerűen járt el, hiszen a kocsimról készült fényképen látható, hogy nincs ott a parkolókártya. Hiába hivatkoztam arra, hogy 2007. december 31-től 2012. december 31-ig nevemre szóló, okmányiroda által kiállított, az Európai Unió összes államaira, közöttük Magyarországra is érvényes rokkant parkolási igazolás tulajdonosa vagyok.
Ha ellopják a lakásom papír¬jait, attól még nem lehet kilakoltatni! - próbált érvelni a meglopott autós. Három nappal az autó feltörése után Csomós úr 3 ezer forintért kapott egy újabb kártyát az önkormányzattól. Amíg ezt intézte, újabb büntetést tett egy éber parkolóőr a hivatal előtt parkoló kocsira. Pedig Róbert előtte 2 ezer forintért beszerzett egy ideiglenes parkolási matricát is, de balszerencséjére az épp nem volt érvényes abba az utcába.
Ezért most 8750 forint büntetést akarnak rajta bevasalni. - Pereljenek be, de akkor sem fizetek semmit! - jelentette ki az idős ember. - Ha bemutatja nekünk a feljelentést vagy egy iratot arról, hogy korábban is volt mozgáskorlátozott-engedélye, eltekintünk a büntetéstől - közölte Rusznák Imre, a cég igazgatója.
V. J. Z.


http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/kiraboltak-majd-megbuntettek-2040797?nocache


Hozzászóló:
asperatus
2011-01-09 18:12:51 #1
Azért Rusznák Imre, a cég igazgatója is dugja föl a mikuláscsomagját. A 80 éves öreg rokitól elszedett pénzt meg költse gyógyszerre. Micsoda ocsmány bagázs, undorító.




Rusznák ígért aztán átvert mindenkit ennyi…….
Ez tökéletesen jól jellemző rá!!!!


Felháborodott. Csomós Róbert papírokkal tudta igazolni, hogy a büntetés előtt is rokkant volt, a parkolási társaság ezt nem fogadta el

Nincsenek megjegyzések: