2011. április 14., csütörtök

Botrány Kivágó Iván nem is tudott a 20 milliós kamuszerződésről.

Ötmillió plusz áfa - gázórák papírjainak beszerzéséért, több mint 13 millió a gázszolgáltató kiválasztásáért. Célpont című műsorunk kiderítette, hogy majd húszmillió forintot kapott a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelő cégétől Soroksár korábbi szocialista alpolgármesterének családi cége. A teljesítésnek egyelőre nincs nyoma a HM EI Zrt.-nél.

2009 áprilisában a sajtó Hunvald Györggyel együtt emlegette Kivágó Iván Györgynét, Soroksár akkori szocialista alpolgármesterét. Az MSZP őt tette meg az előzetes letartóztatásban ülő erzsébetvárosi polgármester „dublőrévé” a Fővárosi Közgyűlésben. Egyetlen napig volt fővárosi képviselő: megszavazta a költségvetést, majd lemondott mandátumáról. Ebben az időszakban Kivágóné családi cége már szerződésben állt a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelő cégével, a HM EI Zrt.-vel. A cég nettó 13,2 millió forintért adott szaktanácsokat ahhoz, hogy a HM EI kitől vegye a földgázt a szabadpiacról.

„A vizsgálat során feltűnő ár-érték aránytalanságot állapítottunk meg” - mondta a hírTV-nek Deák Gábor, a HM EI Zrt. szóvivője. Arra a kérdésünkre, hogy valós teljesítés volt-e a szerződés mögött, Deák úgy felelt: „erre azért nem tudok megnyugtatóan válaszolni, mert eddig még nem találtunk erre utaló jeleket”.

Kivágóné családi cége ötmillió plusz áfáért vállalta a szolgáltatói tulajdonú földgázmérők hitelesítési dokumentumainak beszerzését. Magyarra lefordítva: a gázórákhoz kellett kikérniük papírokat a szolgáltatótól.

A hírTV riportere megpróbált interjút kérni Kivágó Ivántól, a férfi nem akart a Célpontnak nyilatkozni. Az erzsébetvárosi polgármester „dublőrének” férje letagadta, hogy családi cégük szakmai tanácsadási szerződéseket kötött a HM EI Zrt.-vel.

Kivágó Iván Györgyné a rendszerváltozás előtt a kádári állambiztonságot szolgálta 29 éven át. 1962 márciusában lépett be a kémelhárításhoz, ahonnan alezredesként szerelt le 1991-ben.

Török csak a jelenről beszélne

Csak a jelenről beszélne, a szocialista kormányok alatti közpénzfelhasználásról nem nyilatkozik az MSZP szóvivője. Török Zsolt szerint a jelenlegi kormány, ahogy ő fogalmazott: a „melósok” zsebéből veszi ki a pénzt, a szocialisták pedig az emberek érdekét képviselik. Török kitért a hírTV azon kérdése elől, amelyet Kivágó Iván Györgyné és családi vállalkozásával kapcsolatban tettünk fel. A szóvivő szerint az MSZP arra esküdött fel, hogy az emberek érdekét képviselje. Török azt kérte, a hírTV forduljon az illetékeshez. (rá)

hírTV



Nincsenek megjegyzések: