2011. április 8., péntek

Júliusban átveszik a hatalmat Gyurcsányék??

Mesterházy Attila megbuktatását készíti elő az alkotmányozás bojkottja idején Gyurcsány Ferenc és támogatói köre - értesült a Hír Televízió az MSZP-vezetéséhez közelálló forrásból. Úgy tudjuk, hogy a gyurcsányi menetrend szerint a párharc júliusra eldőlhet a volt és a jelenlegi pártelnök között. Egy belső felmérés szerint Gyurcsánynak kényelmes többsége lenne az MSZP-frakcióban, ha sikerülne újra magához ragadnia a párt vezetését. A szocialista képviselők között már most is nagyobb a támogatottsága, mint Mesterházynak. A ma még rejtőzködő képviselők pedig várhatóan mögötte sorakoznának fel, egzisztenciális megfontolásból.
Múlt szerdán még csak a színpadon szorította háttérbe Mesterházy Attilát Gyurcsány Ferenc, amikor felszólalt a szocialisták szegedi részországgyűlésén. A felállást azonban állandóvá tenné a volt miniszterelnök és támogatói köre. A Hír Televízió az MSZP vezetéséhez közel álló forrásból úgy értesült, hogy Gyurcsányék az alkotmányozás bojkottját használják ki a hatalomátvétel előkészítésére.

Az első nyilvános állomás a volt miniszterelnök által alapított Magyar Demokratikus Charta demonstrációja lesz a hónap közepén, amelyhez a Gyurcsány-platform, a Demokratikus Koalíció is csatlakozik majd. A gyurcsányi forgatókönyv szerint a párharc júliusra el is dőlhet. A szemben álló felek a mikrofonok előtt egyelőre összezárnak. Mesterházy Attila hivatalos álláspontja továbbra is az, hogy a Gyurcsány-platform ténykedése az MSZP javát szolgálja.

„Mindenkivel, aki ezért a megújulási folyamatért tud tenni, azzal én együtt fogok működni, és ebben minden szocialista párton belüli párttag, legyen szó a volt miniszterelnökről, vagy azokról a kollégákról, akik ezt a mai rendezvényt segítették, hogy megvalósulhasson, mindenki tud hozzátenni a folyamathoz. Értelemszerűen a volt miniszterelnök is, hiszen az ő befolyása a párton belül nagyobb, mint egy győri párttagunknak, ebből kifolyólag ő többet tud tenni ezért a megújulásért, de ehhez csapatmunkára, egységre van szükség, hiszen az Orbán-kormányt egy egységes és erős szocialista párt fogja leváltani 2014-ben” - mondta el az MSZP elnöke a párt szerdai győri részországgyűlésén.

A Hír Televízió úgy tudja, hogy a Demokratikus Koalíció regisztrált tagjainak száma mára elérte a hétezret, és Gyurcsány-hívek a 176 egyéni választókerületből már több mint 70-ben alakítottak saját helyi szervezetet. A hivatalos adatoktól a Demokratikus Koalíció alelnökét hiába kérdeztük.

„A Magyar Szocialista Párttal és annak minden platformjával kapcsolatos minden információ nyilvános. A demokratikus koalíció felépítéséről, adatairól már korábban nyilvánosan beszámoltunk, ezért az ön kérdése, egyébként nem meglepő módon, értelmetlen és felesleges, ennek megfelelően választ sem érdemel” - fogalmazott Molnár Csaba.

Az MSZP honlapja szerint azonban a Demokratikus Koalíció nem létezik, a platformok között fel se tüntetik. Úgy tudjuk, egy belső felmérés szerint az MSZP-frakcióban Gyurcsány Ferencnek másfélszer annyi híve van, mint Mesterházy Attilának. (jv)




Nincsenek megjegyzések: