2011. április 14., csütörtök

Ez vár most az autósokra.




A pofátlanság határtalanságai – avagy hogy lesz 2100-ból 9610 forint.

2009. április 20. 14:23

Hivatalos iratot hozott a posta. Úgynevezett Fizetési meghagyást. Komoly bűnt követhetett el az autós, mert felszólították: 15 napon belül fizessen 9610 forintot. Első pillanatban nem is értette, ki mit akar, de a pöcsétes levél az pöcsétes levél, egyenesen a Markó utcából jött.
Mellékeltek egy sajtcetlit is, maga Rusznák Imre előre gyártott pecsétjén igazolja, hogy „adatok soronként megegyeznek az egyedi adatlapok adattartalmával, (…) a számítógépes rendszerben tároltakkal.” Tehát több mint egy éve tárolják az autós adatait egy XIII. kerületi kócerájban… Rusznák Imre, a Budapesti Önkormányzati Parkolási Társulás Kft. ügyvezető igazgatója zöld pecsétet is csináltatott magának ebből a célból, aláírása – zölden – előre gyártott.
Sejthető, megint parkolási ügy.

Történt, hogy lejárt parkolási jegyen érte az ellenőr az autóst és otthagyta a mikulás csomagot. Meg is bírságolta. Ha x napon belül befizeti, ennyi forint, ha késik ennyi forint. Hanyag autós be is fizette a 2310 forintot, és ezzel lezártnak tekintette az ügyet.
Mellékelt sajtcédulából azonban kiderül, még kéne nekik 2100 forint. Hogy miért, arra nem derül fény, elfelejtették megírni. Csak tippelni lehet, hogy esetleg késett és átesett egy újabb bírság kategóriába, de ez csak tipp, mivel erről őt senki nem értesítette.
Ám ez a társaság nyomban meg is bízta dr. Németh László Alajos ügyvédet (1061 Budapest, Andrássy út 10.), hogy hajtsa be a vélekedésük szerint elmaradt 2100 forintot. Dr. Németh László Alajos is elballagott a pecsétkészítőbe, hogy készíttessen magának aláírás bélyegzőt, de mondjuk ő már odaírta a szignóját is a Fizetési meghagyásra, olyat, mint az e-maileknél a kukac jele.
És hogy miként lesz a 2100 forintból 9610? Levezették:
Parkolási díjkövetelés tartozás: 2100 Ft
Eljárási illeték címén 3000 Ft
Ügyvédi munkadíj 600 Ft
BM lekérdezési díj 210 Ft
És most jön a legnagyobb, tételesen nem részletezett
3700 Ft,
amit egyszerűen csak úgy írnak: Járulékos költség. Amely pedig – ahogy írják – áll a postaköltségből, a felszólító levél díjából, általános ügyviteli költségekből, fénymásolásból, adatkezelési díjból rendszámonként, szolgáltatásra jutó ÁFÁ-ból.
Ennyibe kerül egy autós, hogy bekerüljön a parkolási társaság számítógépes nyilvántartásába...
Nem lehet tudni, valaki beperelte már őket, vezetnék le ezeket a tételeket, miként jött össze a követelés másfélszeresét kitevő összeg, amelyből a java egyszerűen hazugság. Nem küldtek pl. felszólító levelet, tehát nincs postaköltség, nem látni a fénymásolatot, csak egy printelt sajtcetlit, melynek ára legfeljebb 5 forint. Az autósnak ugyan nem szolgáltattak semmit, tehát ÁFA sincs, az adatkezelési díj rendszámonként végleg érthetetlen. Az általános ügyviteli költség pedig kifejezetten röhejes. Az egész nem tehet ki többet 500 forintnál.
Na így lehet több mint négyszeres pénzt kérni a – bírósági apparátus közbeiktatásával – egy vélt elmaradásért. Hiszen - ügyesen - elmulasztották feltüntetni, mikor is érkezett be a már kifizetett bírság. Erre valahogy nem akadt rubrika.
A szomorú látlelet csak apró csepp a tengerben, a hazai viszonyok látlelete. A parkolás összege ebben a körzetben óránként 210 forint. Ennek már több mint a tízszeresét megkapták bírság címén.
A mohóság azonban határtalan. A követelésük már az egeket súrolja: még újabb 457-szeres nyereséggel akarnak dolgozni. 210 forint helyett immár összesen 11 ezer 920 forintot akarnak kaszálni! Öt perces késésért! Az ember esze megáll.
Állítsa már meg valaki ezt az ámokfutást, amelyben a korrupt társaság a – törvény segítségével – úgy nyerészkedik, hogy évek óta nem tudható: mennyit adnak vissza az önkormányzatoknak.
Miközben dörgedelmes bírósági levelükben csekket nem küldtek és az sem derül ki, miért nekik kellene kifizetni a bíróságot illető eljárási illetéket. Vagy egyértelműen fogalmazni sem tudnak.
Úgy általában: egyáltalán nem megbízható partnerek a pénzkezelést illetően.
Lesz itt rendet csinálni való bőven...
N. N.


Ez egy régebbi cikk de mivel a Böp Kft már nem üzemeltet parkolást csak a 2011.április.1 előtti kintlévőségeit szedi be,ezért egyre több ilyen ügy várható.

Nincsenek megjegyzések: