2009. szeptember 9., szerda

Bkv tovább.



Több mint 19 millió forintot kapott egy cég 2007-ben, hogy felmérje a BKV fénymásológépeinek állapotát. Nem azért, hogy megjavítsa őket, hanem csak azért, hogy felmérje - darabonként majdnem 50 ezer forintért. Antal Attila, az akkori vezérigazgató azt mondta, hogy nem emlékszik a szerződésre.

2007 februárjában 400 fénymásológép állapotát mérte fel egy cég a BKV számára bruttó 19 millió 200 ezer forintért. Egy hónapot dolgoztak, pontosan 403 gépet kellett megvizsgálniuk, darabjáért tehát 47 ezret fizetett a BKV. Cserébe szakvéleményt írtak.
„A cégnek az a véleménye, hogy a fénymásolók állapota nagyon vegyes képet mutat, és a 40 százalék megérett a cserére” - még az igazgató is elmosolyodott, amikor a szakvéleményt idézte. Azt mondta, hogy a 2007-es szerződést még a korábbi vezérigazgató, Antal Attila idején kötötték, manapság már nem fordulhat elő ilyen.
„Nagyon ügyelünk a szabályosságra és az átláthatóságra, új kor kezdődött” – mondta Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója a Tényeknak.

Nincsenek megjegyzések: