2009. szeptember 28., hétfő

BLIKK.

Öt parkolóőr rács mögött
2009-09-27 08:29:29
Újabb négy taggal bővült a parkolási maffi a gyanúsítottjainak száma.
BUDAPEST - A másfél évvel ezelőtti leleplező cikksorozatunk nyomán indult rendőrségi vizsgálat a finisébe érkezett. Újabb és újabb korrupt parkolóőröket tartóztat le a BRFK gazdaságvédelmi osztálya. Az ügy akkor robbant ki, amikor a Blikkben kitálalt néhány parkolóőr a BÖPnél folyó visszaélésekről. Elmondták, napi 60-70 ezer forintot keres egy parkolóőr a területén lévő üzlettulajdonosoktól kapott vesztegetési pénzzel. A hét elején S. Gergelyt tartóztatták le, akit mindjárt előzetes letartóztatásba is helyeztek, majd követte őt K. Csaba, M. György és M. Zoltán is.
- A most letartóztatott parkolóőrök azonnali szabadságot vettek ki, amikor értesültek társuk elfogásáról. Őket otthonukban kaptuk el - nyilatkozta a BRFK szóvivője, Tafferner Éva, hozzátéve: a háromból két ember egy helyen tartózkodott. Úgy tudjuk, a közel 20 fős csoportból mindenki őrizetbe kerül majd, s feltehetően azok a vezetők sem ússzák meg, akik minden héten kaptak a parkolóőrök illegálisan beszedett pénzéből.
- Jó, hogy végre elkapják ezeket a „bűnözőket", de a legjobb az volna, ha T. úr is rács mögé kerülne, hiszen neki kellett minden pénteken 10 százalékot leadni - reagált a hírekre az egyik koronatanú, a rendőrséggel együttműködő, korábban kirúgott parkolóőr.
K. Sz.


http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/ot-parkoloor-racs-mogott-2000669/

Nincsenek megjegyzések: