2009. szeptember 23., szerda

Százmilliós Hunvald lefoglalt vagyona



A polgármester keszthelyi víkendháza is több tízmillió forintot ér, nemrég teljesen felújították.

Ingatlanok, drága járművek, százmilliós bankszámla, óragyűjtemény van a listán.


BUDAPEST - Százmilliós nagyságrendű Hunvald György (MSZP) zárolt vagyona - tudta meg a Blikk! A VII. kerületi polgármesternek értesüléseink szerint igazi aranyélete lehetett, amíg nem került az erzsébetvárosi ingatlanpanama miatt hűtlen kezelés, visszaélés és csalás gyanújával előzetes letartóztatásba - erre utalnak lapunk információi.
Úgy tudjuk: az ügyészség öt ingatlant - amelyből kettő volt a politikus nevén - vett zár alá: ez azt jelenti, hogy a tulajdonos vagy megbízottjai nem rendelkezhetnek szabadon a vagyontárgyaikkal, így például el sem adhatják őket.
Lefoglaltak egy Hunvaldhoz köthető autóflottát is. Értesüléseink szerint a 12 tagú autóparkban - amelyben a polgármester Jaguar XJ típusú kocsija mellett egy 607-es Peugeot és egy Trabant is szerepelt - volt olyan kocsi is, amely informátorunk szerint 15-20 millió forintot is megér.
Ugyancsak nem nyúlhat hozzá senki Erzsébetváros első emberének bankszámláihoz: ezeken - úgy tudjuk - százmillió forintos nagyságrendű összeget vontak zár alá az ügyészek. Értesüléseink szerint a számlák az ingatlanokhoz hasonlóan szintén nem Hunvald nevén voltak, hanem közvetlen családtagjai nevére szóltak. Informátorunk ugyanakkor állítja: nem utal semmi arra, hogy a polgármester külföldön nyitott volna számlát vagy offshore cégben lenne érdekelt, mivel ennek ellentmond a hazai számlákon zárolt összeg nagysága. A lefoglalt ingóságok között egy nagy értékű óragyűjtemény szerepel - tudtuk meg.
A polgármester nagy lábon élt - ezt állítja egy most megszólaló volt munkatársa is. Golcsa József, a politikus egykori sofőrje és bizalmasa a Magyar Hírlapnak pakolt ki. A cikkben Golcsa azt mondta, a polgármester állítólagos szeretőjével és barátaival Svájcba utazott, de meglátogatták Monacót is. A sofőr úgy emlékezett: Genfben például egy üzletben 7,5 millió forintért vett egy órát a polgármester. Hunvald keszthelyi nyaralójába a gépkocsivezető állítása szerint többször szállított festményeket, és egyszer a lelkére kötötték, óvatosan bánjon a képpel, mert 40 milliót ér. Golcsának saját bevallása szerint gyakran
ételt és italt kellett vinnie a Balatonhoz, így esetenként 400 kilométert vezetett.
Golcsát azóta kirúgták, mert Hunvald állítólag üzent a börtönből: „A Józsiban már nem szabad megbízni." A sofőr a rendőrségnek ugyanis beszámolt arról, milyen utakon jártak.
Amnéziás?
Nem emlékszik az elmúlt évek történéseire Máriási Károly ügyvéd, Hunvald György bizalmasa. Az Index szerint az önkormányzati alkalmazásban álló idős ügyvédet a nyár végén kerékpározás közben érte baleset. Golcsa József a Magyar Hírlapnak adott interjújában azt állította, Máriási hozta azt az üzenetet a börtönbe zárt Hunvaldtól, hogy az önkormányzatnál ne bízzanak meg benne.

Nincsenek megjegyzések: