2009. szeptember 24., csütörtök

Újabb parkolóőröket vettek őrizetbe vesztegetés miatt.

Újabb parkolóőröket vettek őrizetbe vesztegetés miatt Budapesten. A BRFK sajtóügyeletese annyit mondott, hogy három embert fogtak el, részleteket nem közölt. Tegnap Angyalföldön tetten értek egy saját zsebre bírságoló parkolóőrt. A Budapesti Önkormányzati Parkolási cégnél dolgozó férfi elfogásában a parkoló társaság is segített. (MR)

http://www.mr1-kossuth.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=103501&dt=2009-09-23_20:28:20

Újabb korrupt parkolóőröket fogtak el Pesten
2009. szeptember 23., szerda, 15:29

Szerdán este három parkolóőrt fogtak el a rendőrök vesztegetés miatt. Hétfőn már elfogtak egy saját zsebre dolgozó őrt, az újabb három gyanúsított azóta került a rendőrök látókörébe. A hétfőn elfogott, napok óta figyelt őrnél harmincezer forint kenőpénzt is találtak.
Parkolóőröket vettek őrizetbe szerdán a rendőrök vesztegetés miatt. A három őr azután került a hatóságok látókörébe, hogy hétfőn már elfogtak egyet, akinél 30 ezer forint vesztegetési pénzt is találtak.
A hétfőn letartóztatott parkolóőrt Budapest XIII. kerületében fogták el. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerint éppen pénz vett át egyik vesztegetőjétől a Kresz Géza utca és a Csanády utca kereszteződésében, amikor tetten érték. Az őr a Budapesti Önkormányzati Parkolási Társulás alkalmazásában állt. Autójában megtalálták és lefoglalták az aznapi bevételt, 30 ezer forintot. A nyomozók már több napja figyelték, mert azt gyanították, hogy nem legális módon plusz bevételhez jut. Az őrt hatrendbeli vesztegetéssel gyanúsítják, de a nyomozás során ez a szám még növekedhet.

A Független hírügynökség szerint a hétfőn lebukott parkolóőr napi 50 ezer forintot keresett feketén. A rendőrség kezdeményezte, hogy a bíróság helyezze előzetes letartóztatásba.

A BRFK szerint az ilyen jellegű bűncselekmények felderítése azért nehéz mert se a vesztegetőnek, sem a megvesztegetett alkalmazottnak nem fűződik érdeke ahhoz, hogy bejelentést tegyen. Mivel nagyon nehéz tanukat találni, nem tudni, hány korrupt parkolóőr lehet még a kerületben - mondta.

Az eljárás során végig együttműködtek a Budapesti Önkormányzati Parkolási Társulás ellenőrzési szolgálatával. A rendőrség ezzel párhuzamosan tovább folytatja a nyomozást a XIII. kerületi parkolási ügyekben, amit még 2008 őszén indítottak bejelentések alapján.

A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:

http://origo.hu/itthon/20090923-korrupt-parkoloor-kerult-horogra-budapesten.html

Nincsenek megjegyzések: