2009. szeptember 1., kedd

Újabb böpös balhé.

Budai Gábor mutatja eddig kell fizetni. Miért büntették meg mégis


Látszik, hogy a büntetések száma után kapja a pénzét ez a parkolóőr is, aki sorra büntette meg az autósokat.

Annak ellenére, hogy rossz időpont van egy sor parkolási táblán, a parkolóőrök rendíthetetlenül büntetnek.

Budapest — Az autósok többségének fogalma sem volt arról, hogy megváltozott júniustól a budapesti parkolási rendszer. Például nem délután 6-ig, hanem este 8 óráig kell fizetni a Nagykörúton belüli városrészen. A Blaha Lujza téren este negyed 7 tájban szinte valamennyi parkoló autó szélvédőjén ott virított a mikuláscsomag. Pedig a fizetőövezetet jelző tábla még mindig azt hirdette, hogy reggel 8-tól este 6-ig kell fizetni, elfelejtették átragasztani a rajta lévő matricát. Így járt pórul Budai Gábor (41) asztalos is.

– Nagykanizsáról jöttem, honnan kellene nekem tudnom erről, főleg, ha a táblán is mást olvasok. Én a táblának hittem. Mégis megbüntettek – mérgelődött Budai, kezében a büntetésről szóló papírral.

Június 2-ától a fizetőövezetek határai is megváltoztak. A XIII. kerület újlipótvárosi részén, ahol eddig 145 forintot kellett fizetni óránként, mostantól 365 forint lett a tarifa. Sokan azonban ezzel csak azután szembesültek, hogy megbüntette őket a parkolóőr, mert lejárt a jegyük.
A parkolási társaság nevük elhallgatását kérő munkatársai azt mondták, hogy egész nap csörögtek a telefonok, a feldühödött autósok a telefonos diszpécsereken töltötték ki haragjukat..
– Megvizsgáljuk, hogy a mi táblánk-e az, amin nem tüntették fel a parkolási rend változását. Az eredménytől függően döntünk majd a bírságok ügyében – mondta Rusznák Imre, a BÖP vezetője. A tábla azonban lehet akár a Centrum Parkoló Kft.-é is, mivel az utca egyik oldala az övék. Megpróbáltunk kapcsolatot teremteni a Centrum Parkoló Kft.-vel, ám többszöri próbálkozásunk ellenére még egy telefonos ügyintézővel sem sikerült beszélnünk, így nem kérdezhettünk tőlük semmit.
Kamarás Péter, a Blikk sztárügyvédje leszögezte: mivel a parkolási társaság mulasztotta el a tájékoztatást, nem fizettethetnek pótdíjat.

– A felelősség egyértelműen a parkolási társaságé – mondta.

Nincsenek megjegyzések: