2009. november 12., csütörtök

Gyurcsány és Mesterházy kihallgatását kéri az ügyész.

Gyurcsány és Mesterházy kihallgatását kéri az ügyész.

A volt miniszterelnököt és egy sor ismert szocialistát is beidézné az ügyész a Kecskeméten zajló Zuschlag-perre. Az indoklás szerint az GyISM támogatási ügyei még nincsenek elég jól feltárva. A tárca egykori tisztviselője egy hete az vallotta, hogy a Zuschlag János nevéhez köthető szervezetek mindig előnyben részesültek, amikor a támogatásokról kellett dönteni.
Az ifjúsági ügyekkel foglalkozó minisztériumok vezetőinek és vezető beosztású munkatársainak - Jánosi György, Gyurcsány Ferenc, Mesterházy Attila, Szilvásy György, Benedek András és Keszthelyi András - tanúkihallgatását indítványozta az ügyész a Zuschlag-per keddi tárgyalási napján Kecskeméten.
Német Zsolt ügyész indoklása szerint a Zuschlag János érdekeltségébe tartozó szervezetek pályázati támogatásának a feltárásában a Nemzeti Civil Alapprogramnál és a Mobilitásnál minden részletre kiterjedő bizonyítási eljárást folytatott le a bíróság, viszont a Gyermek-, Ifjúsági- és Sportminisztérium és utódszervezetei pályázati és egyedi támogatásainál még több tisztázatlan pont van.
Fodor Endre tanácsvezető bíró a csütörtöki tárgyalási napon dönt az ügyész indítványról.
A Zuschlag-ügy múlt heti tárgyalásán a GyISM volt helyettes államtitkárának beosztottja, Ocsovai Tamás, azt mondta, hogy közismert volt, melyik pályázó szervezetek mögött áll Zuschlag János, és ezek az ifjúsági szervezetek menetrendszerint részesültek is az állami pénzekből. Ocsovai első vallomása is nagy örvényeket kavart az ügyben, most azt hangoztatta, hogy az átlagos egyedi támogatás nagysága pár százezer forint volt, a Zuschlaghoz köthető civil szervezetek támogatása viszont esetenként a kétmillió forintot is megközelítette.



http://index.hu/belfold/2009/10/13/gyurcsany_es_mesterhazy_kihallgatasat_keri_az_ugyesz/

Nincsenek megjegyzések: