2009. november 16., hétfő

Hamis diploma tűzoltónak és politikusnak is volt



Hamis diploma: tűzoltónak és politikusnak is volt.


Felfüggesztett börtönre ítéltek egy paksi tűzoltót, amiért hamis diplomával szerzett állást, osztályvezetői kinevezést. 2 millió forintos úgynevezett vagyonelkobzást is kiszabtak. Két napja az ózdi polgármesterről bizonyosodott be, hogy hazudott a végzettségével kapcsolatban.
A paksi tűzoltóságon dolgozott a férfi, akit most jogerősen elítélt a bíróság. Hamis diplomával szerzett magának osztályvezetői állást. 2 éve, amikor kiderült, kirúgták. Most egy év felfüggesztett börtönre ítélték és 2 millió forintos büntést, úgynevezett vagyonelkobzást is kiszabtak.

Ózdon a napokban az azóta lemondani kényszerült polgármesterről bizonyosodott be, hogy hazudott a végzettségéről. Hogy az iskolába, amelyben önéletrajza szerint az érettségijét is szerezte, a polgármester nem is járt. Most pedig egy másik ózdi önkormányzati politikus keveredett gyanúba.

A hvg.hu birtokába került a hamis érettségi bizonyítvány. Bereczki Lászlóné, az ózdi Lakásügyi bizottság MSZP-s elnöke nevére van kiállítva, az ő adatai szerepelnek rajta. A pecsétek szerint a bizonyítványt a budapesti Kölcsey Gimnáziumban állították ki.

A gimnázium igazgatója telefonon azt mondta, a pecsét hamis, hamisítványokon már többször találkoztak vele. Az az igazgató, aki aláírta nem is létezik, ráadásul a kölcseyben 32 éves férjezett asszony még sosem érettségizett.

A hvg.hu cikke és a Fidesz választókerületi elnöke is arra utalt, hogy a képviselő pályázott egy állásra, amelyre érettségi nélkül nem pályázhatott volna.

A képviselőasszonyt egész nap hiába kerestük, az üzeneteinkre nem válaszolt. A hvg-hunak korábban azonban azt mondta, sem valódi sem hamis érettségije nincs. Bár ez a hamisítvány az ő nevére szól, nem az övé.

http://tenyek.tv2.hu/Belfold/TenyekCikkek/2009-11-07-hamis_papirok

Nincsenek megjegyzések: