2009. november 12., csütörtök

Tovább kapja a fizetést Hunvald..MEGSZAVAZTÁK NEKI!!!!!



Továbbra is kap fizetést Hunvald György, a hetedik kerület február óta előzetes letartoztatásban lévő polgármestere. A helyi szocialisták ugyanis, arra hivatkozva, hogy erre nincs jogi lehetőségük, nem szavazták meg, hogy ne kapja tovább. Pedig az Igazságügyi Minisztérium szerint sem járna fizetés az előzetes letartoztatás idejére. Hunvald György a költségtérítéséről ugyan lemondott, de havonta így is bruttó 571 ezer forintot kap.
Hunvald György február óta előzetes letartoztatásban van. A polgármester azóta nem dolgozik, de az önkormányzattól havonta 742 ezer forintot kap. Ebből 571 ezer forint a tiszteletdíja, 171 ezer forint pedig költségtérítés. A pénteki képviselőtestületi ülésen arról szavaztak, hogy ezt az eljárás végéig ne kapja tovább. 10 igen, 9 nem, 3 tartózkodás mellett a testület elutasította.
„Nincs az a jogi helyzet, ami lehetővé tenné, hogy a képviselő testület így döntsön. Meg kell nézni a jogszabályokat és ebből látszik” – mondta Gergely József (MSZP) alpolgármester.
A jogi helyzettel kapcsolatban megkerestük az Igazságügyi Minisztériumot. Válaszlevelükben azt írták, hogy "Az előzetes letartóztatásban lévő köztisztviselők és polgármesterek esetében – több törvény együttes értelmezésével - a jogi helyzet most is világos, számukra nem jár díjazás."
A Fidesz szerint a helyi MSZP megvédte Hunvald György pénzét.
„Ezzel lelepleztek egy gondolkodásmódot. Azt a gondolkodásmódot követik, ami alapján ki lehet fizetni 100 milliós végkielégítéseket, vagy lehet olyan szerződéseket kötni, amelyek a közösség érdekei ellen vannak” – mondta Vattamány Zsolt (Fidesz) frakcióvezető.
Hunvald György egyébként a 171 ezer forintos költségtérítéséről lemondott. Ezt ezentúl egy letéti számlára utalják. Az 571 ezer forintos tiszteletdíjáról azonban nem. Így azt továbbra is kapni fogja.
http://tenyek.tv2.hu/Belfold/TenyekCikkek/2009-11-06-hunvald


Megszavazták neki az önkormányzati képviselő társai ezt a pofátlanságot!!!!
Akkor a börtönben lévő parkolóőrök is kapják továbbra is a fizetésüket ezek szerint????Aligha…

RUSZNÁK ártatlan az áltata vezetett cégnél négy embert súlyos vádakkal letartóztatnak de ő semmiért nem felelős ez természetes szoci forgatókönyv szerint.
Hunvald is ártatlan……..A szoci elvtársai szerint……

Nincsenek megjegyzések: