2011. május 27., péntek

16 Bíróság előtt a korrupt kerékbilincselők.

Zsebre dolgoztak, most eljárás indult ellenük
Vádat emelt az ügyészség egy közterület-felügyelő és társa ellen, akik még 2010 nyarán, saját zsebre kértek pénzt egy autóstól, hogy levegyék a kocsijáról a kerékbilincset. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmis nyomozói vizsgálódtak, most, a nyomozás lezártával az ügyészség vádat is emelt a gyanúsítottak ellen.
Az autós egy az Ajtósi Dürer soron lévő fitness terembe ment sportolni, és mikor végzett, azt látta, hogy a kocsijára kerékbilincset raktak. A szélvédőn elhelyezett cédula alapján felhívta a Közterület-felügyelet központját, ahonnan ki is küldtek két embert, hogy a megszabott díj ellenében leszedjék a bilincset. Ez meg is történt, a férfi fizetett, a két kerékbilincselő ekkor közölte, hogy ezzel még nincs vége, mert bírságot is fog kapni és eljárás indul ellene, de ha fizet nekik 5000 forintot, akkor elintézik, hogy könnyen megússza az esetet. Különben 100 ezer forintos bírságot is kaphat. Mivel több pénz nem volt a férfinál, ezért megállapodtak, hogy elmegy egy bankautomatához.

A férfi azonban elhatározta, hogy rendőrt hív. Amikor visszatért a kerékbilincselőkhöz, a közben értesített rendőrök lecsaptak rájuk és elfogták őket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön azt közölte, hogy az ügyészség a rendőrségi nyomozás eredményei alapján a két férfi ellen hivatalos személyként elkövetett vesztegetés miatt vádat emelt.

Forrás: Független Hírügynökség

Nincsenek megjegyzések: