2011. május 14., szombat

Gyurcsány Till I am not killed totally.

A külföldi nagykövetek után a külföldi sajtó képviselőit is tájékoztatta Gyurcsány Ferenc az ellene indított büntetőeljárásról. A volt szocialista miniszterelnök továbbra is az Orbán Viktor által irányított ügyészség áldozatának tartja magát. Közölte, hogy nincs lelkiismeret-furdalása, mert – állítása szerint – a sukorói telekcsere megfelelt a jogszabályoknak.

„A Fidesz addig nem nyugszik, amíg engem politikailag és teljes egészében meg nem ölnek. (...) De én nem akarom megtenni nekik ezt a szívességet” – mondta el külföldi újságírók előtt Gyurcsány Ferenc.

A Legfőbb Ügyészség egy hete kezdeményezte a politikus mentelmi jogának felfüggesztését, mert a nyomozás adatai felvetették a hivatali visszaélés alapos gyanúját vele szemben. Gyurcsány Ferencet egyébként még a Bajnai-kormány idején jelentette fel az LMP jelenlegi frakcióvezetője, Schiffer András.

Gyucsány új politikai mozgalmat alapít?

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök közölte, hogy új politikai mozgalmat alapíthat, ha kudarcot vall a Magyar Szocialista Párt (MSZP) tavalyi választási vereségét követően a párt átalakítására tett „utolsó erőfeszítés” - jelentette a Bloomberg hírügynökség pénteken.

Gyurcsány a hírügynökség jelentése szerint elmondta, hogy 2012 közepe és vége között értékeli majd pártja átalakításának sikerét. Amennyiben nem tartja sikeresnek, a "zöldmezős politikai beruházás" választási lehetőség (lesz számára) - tette hozzá. (lm, jv)

hírTV, MTI




Nincsenek megjegyzések: