2011. május 27., péntek

„Deme Gyurcsánnyal ebédelt és Stallonéval vacsorázott”-

Császár Mihály volt rendőrfőkapitány meghallgatásával folytatódik ma a csepeli kettős gyilkosság tárgyalása. A gyanú szerint a lelőtt iskolaigazgató, Takács József neki mondta el, hogy rájött az intézményben történt pénzügyi visszaélésekre, ami miatt feljelentést akart tenni.

A volt csepeli rendőrkapitány ügyvédje jelenlétében érkezett meg a Fővárosi Bíróságra – jelenti a hírTV helyszíni tudósítója. Császár készült a meghallgatásra, előre leírta vallomását. Elmondása szerint eleinte a volt iskolaigazgatóhoz, Takács Józsefhez szoros munkakapcsolat fűzte, amely a későbbiek során barátsággá vált.

Deme Gábor másodrendű vádlottat 2006 óta ismeri, Takács József mutatta be neki – mondta el. Császár hozzátette, akkor romlott meg a kapcsolat közte és a másodrendű vádlott között, amikor Deme azt mondta, Gyurcsány Ferenccel fog ebédelni, vacsorázni pedig Sylvester Stallonéval. Ezen akkor jót mosolygott, és inkább Takáccsal tartotta a kapcsolatot – tette hozzá Császár.

Kun Tamás elsőrendű vádlottal kapcsolatban azt mondta a volt rendőrkapitány, hogy a 90-es évek végétől ismeri. Mindennapos volt az iskolában a rendőri jelenlét, már az intézmény megnyitásának napján atrocitás történt, ezért javasolta Takácsnak, hogy kamerázzák be az épületet, illetve azt is, hogy vegyenek fel biztonsági őrt. A korábbi tanúvallomásokban az szerepel, hogy Kun Tamást is ő javasolta az iskola vezetőjének - ezt azonban tagadta Császár. Állítása szerint ő nem javasolta gondnoknak Kun Tamást, hanem Takács említett meg neki három nevet, és közöttük volt az elsőrendű vádlott is - mondta el.

A könyveléssel volt probléma

A rendőrkapitány elmondása szerint Takács József 2008 szeptemberében panaszkodott először Deme Gáborra. A másodrendű vádlott esetleges decemberi elbocsátásáról beszélt Császárnak. Takács azt mondta, a könyveléssel van probléma - jelentette a hírTV tudósítója a Fővárosi Bíróságról.

2009. január 7-én, a gyilkosság napján az igazgató ismét felkereste a volt rendőrkapitányt. Ekkor azt mondta, hogy Deme Gábor 2-3 millió forinttal nem tud elszámolni. Császár ekkor feljelentést javasolt, az igazgató azonban még egyeztetni akart Orosz Ferenc alpolgármesterrel. A hírTV tudósítójának elmondása szerint Császár a csepeli kettős gyilkosság után találkozott Deme Gáborral, aki azt mondta, nem tud semmiről, csak remegett.

Legutóbb a volt iskolaigazgató özvegyét hallgatták meg az ügyben. A nő tagadta a másodrendű vádlott, Deme Gábor állításait, hogy férje az iskola pénzéből fizette volna az MSZP egyik rendezvényét, és részt vett volna az alapítványi iskolánál történt sikkasztásban. Az özvegy korábban azt mondta, Deme Gábor bosszút akart állni férjén, mert leleplezte a visszaéléseket. (rá)

hírTV


Nincsenek megjegyzések: