2011. május 14., szombat

Diplomások élnek vissza a rokkantkártyákkal.

Két hét alatt összesen 73 olyan autóst kaptak el a budapesti rendőrök, akik jogtalanul használtak rokkant igazolványt. A rendőrök autók százait ellenőrizték eddig, tapasztalataik szerint a jól szituált diplomások élnek vissza a rokkantkártyákkal. Az esetek többsége a belvárosban fordult elő, főként az V., VI., és VII. kerületben.
Volt, aki jogosan, és volt, aki jogtalanul használta rokkantigazolványát a belvárosban. A rendőrök az elmúlt két hétben több száz autóst ellenőriztek.
A legtöbb esetben mindent rendben találtak. 73 sofőr ellen viszont eljárást indítottak.

„Az a tapasztalatunk, hogy sok esetben jól szituált, diplomás emberek élnek vissza ezzel a helyzettel, hát akkor most üzenjük, hogy ne tegyék, hagyjanak fel ezzel a törvénysértő gyakorlattal, mert komoly büntetőjogi következménye van” – mondta Fülöp Valter, az BRFK bűnügyi helyettese.

A törvény szerint három évvel is büntethetik azokat, akik jogtalanul használják a kártyát. A tapasztalatok szerint a legtöbben a belvárosban parkolnak így, a külső kerületekben alig találtak szabálytalankodó autóst. A rendőrök szerint a kártyákat hamisítják is, de gyakrabban fordul elő, hogy valamelyik családtag nevére kiállított igazolvánnyal parkolnak engedély nélkül.

Egy általunk felkeresett utcában például nyolc parkoló autóból összesen hat parkol rokkant kártyával. A rendőrség éppen ezért azt ígéri, hogy az akciónak nincs vége, a sofőrök a következő hónapokban is folyamatosan számíthatnak ellenőrzésekre.

http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/cikk/366261



Nincsenek megjegyzések: