2011. május 6., péntek

Gyurcsány Ferenc gyanusított lesz.

A Legfőbb Ügyészség Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztését kérte az Országgyűléstől. Hivatali visszaéléssel fogják gyanúsítani. Gyurcsány Ferenc azt mondta: lemond mentelmi jogáról, bár erről nem ő, hanem a parlament dönt. Az MSZP szerint az ügyészség politikai utasítást hajt végre. Gyurcsányt korábban tanúként már meghallgatták az ügyben. A vitatott telekcsere miatt 1,3 milliárd forint kár érhette volna a magyar államot.
Gyurcsány Ferencet tanúként már több ügyben is kihallgatták. Például a Zuschlag-perben. De tavaly ősszel a sukorói telekcsere miatt is meghallgatta az ügyészség. Itt most tanúból gyanúsított lehet. A legfőbb ügyész tegnap fordult a parlament elnökéhez, Kövér Lászlóhoz, és írásban kérte Gyurcsány Ferenc országgyűlési képviselő mentelmi jogának a felfüggesztését. Ha az Országgyűlés kiadja a volt miniszterelnököt, hivatali visszaéléssel gyanúsítják majd meg.
Gyurcsány Ferenc az interneten reagált. Azt írta: “Ha a bíróságon kell megküzdeni önmagamért, politikámért, vagy éppen politikai ellenfeleimmel, hát legyen. Állok elébe.” Az MSZP elnöke pedig azzal vádolta a Fideszt, hogy politikai harcait akarja az igazságszolgáltatás felhasználásával megvívni. Gyurcsány Ferencet az MSZP minden eszközzel támogatni fogja, mert hisznek az ártatlanságában.
Sukoróra kiemelt kormányzati támogatással kaszinóvárost terveztek. Az előnytelen telekcsere miatt azonban 1,3 milliárd forintos kár érhette volna az államot. Emiatt még Schiffer András tett feljelentést. Most azt mondta: örül annak, hogy az igazságszolgáltatás gépezete működik, de nem neki kell megítélni, hogy Gyurcsány Ferenc bűnös-e. Kerestük Gyurcsány Ferencet, de nem akart nyilatkozni.

http://tv2.hu/tenyek/video/gyurcsany-gyanusitott-lesz





Nincsenek megjegyzések: