2010. április 28., szerda

Az FKF is kifizetőhely lehetett.

Hűtlen kezelés miatt nyomozást rendelt el a BRFK az FKF Zrt. gazdálodásával kapcsolatban. A vállalat vezérigazgatóját már tanúként kihallgatták. Bielek Péter arról beszélt a vallomásában, hogy előre meghatározott cégek nyerték el az FKF-nél kiírt közbeszerzéseket. Azaz a BKV-hoz hasonló kifizetőhely lehetett ez a vállalat is. A vallomásban szerepel Hagyó Miklós és Mesterházy Ernő neve is, valamint az, hogy több üzletről ők döntöttek. Közben Demszky Gábor ellen is feljelentést tett valaki, a főpolgármester horvátországi nyaralófelújításával kapcsolatban.
Az FKF Zrt. vezérigazgatóját még a BKV-ügyben hallgatták ki – tanúként. Bielek Péter vallomásában Hagyó Miklós főpolgármester-helyettest és Mesterházy Ernőt, Demszky Gábor főtanácsadóját említette meg. Azt mondta: Hagyó Miklós egyértelműen kérte, hogy egy bizonyos céggel kössenek szerződést, és azt is éreztette, hogy a kérést nem lehet visszautasítani, mert az FKF vezérigazgatója elveszítheti az állását. A pályázatokat eleve az adott cégre szabták. A vallomásban az is elhangzott, hogy az egyik közbeszerzési eljárásban a nyertes cég visszajuttathatott nagyjából 70 millió forintot a városházára.
Ikvai Szabó Imre főpolgármester-helyettes azt mondta: nem tudtak az ügyről. Szerinte az FKF vezérigazgatója szólhatott volna Demszky Gábornak, vagy neki, hogy megfélemlítették.
A Fidesz fővárosi frakcióvezetője azt mondta: ezekről az ügyekről tudnia kellett a főpolgármesternek és a helyetteseinek is.
Az MSZP nem kapott pénzt a fővárostól – ezt mondta Lendvai Ildikó.
Vizsgálatot indít viszont az Közterületfenntartó Zrt. Közleményükben azt írták: “az FKF Zrt. Igazgatóságának elnöke, a Felügyelő Bizottság és a társaság vezérigazgatója egyetértésben és közösen elrendelte az ügyek kivizsgálását.”
A BRFK pedig elrendelte a nyomozást hűtlen kezelés gyanújával.
Közben egy újabb feljelentés érkezett Demszky Gábor horvátországi nyaralójának felújítása ügyében. A feljelentés szerint közpénzt is használtak a nyaraló felújításához.
A HírTv célpont című műsorában egy FKF dolgozó arról is beszélt, hogy a közterületfenntartó dolgozói rendszeresen dolgoztak Demszky házában.
A feljelentés szerint a nyaraló felújításának költsége oktatási intézmények számlái közé rejtették.
Demszky Gábor az MTI-nek nyilatkozott. Azt mondta: “Minden alapot nélkülöz annak a feljelentőnek az állítása, aki szerinte bármilyen közpénzt fordítottam volna horvátországi nyaralóm felújítására. A munkálatok számláival rendelkezem, azokat készséggel átadom bármilyen hatóság részére.”

Nincsenek megjegyzések: