2010. április 21., szerda

Szanyi és az átszavazás:

Szanyi és az átszavazás
Egy interneten terjedő hangfelvétel szerint az MSZP-s Szanyi Tibor átszavazók szervezésére buzdította kampánystábját. Ma azt mondta, hogy egy régebbi, vágott felvételről van szó és később elvetették ezt a megoldást. A Fidesz szerint Szanyi Tibor a felvétellel csúnyán lebukott, mert korábban éppen ezzel rágalmazta alaptalanul a Fideszt.
Egy videón arra utalnak: a 13. kerületben induló szocialista jelölt azért kapott ki az első fordulóban, mert sokan igazolással szavaztak a kerületben, és ők a Fidesz-jelöltjét, Szalay Pétert támogatták. Egy interneten közzétett, stábértekezleten készült hangfelvételen azonban maga Szanyi Tibor buzdítja arra a kampánystábját, hogy máshonnan szervezzenek szavazókat. Azt mondja: “Azt kell mondani mindenkinek, hogy szóljon a testvérének, a rokonának, a barátainak, hogy még Budapesten belül is, hogyha teheti kérje át magát a XIII. kerületbe, feltéve, hogy MSZP szavazóról beszélünk.”
Most azt mondja: látták, hogy a többi párt szavazókat szervez, és elgondolkodtak azon, hogy ők is megteszik. Állítja: végül csak beszéltek erről, de nem szerveztek szavazókat a körzetbe.
Az első fordulóban Szanyi Tibor második lett. 400 szavazattal kapott kevesebbet, mint a fideszes Szalay Péter. Abban a szavazókörben, ahol az igazolással szavazók voksoltak, Szalay Péterre 500-al több voks érkezett. A fideszes politikus szerint Szanyi Tibor lebukott. Azt mondta: “elszomorítónak találom, hogy ilyen eset előfordulhatott a magyar demokráciába és a kerület történetében. Igazából hiteltelenné tette az én szememben Szanyi urat.”
A 19. választókerületben az első fordulóban összesen 1400-an szavaztak igazolással.

Tisztelt Szanyi úr maga átszavazással vádolja a Fideszt közben ön biztatta a választóit az átszavazásra…A hegfelvételen lebukott akárcsak Rusznák Imre annak idején ezt nem kell megmagyaráznia. Kommunista módjára kihazudoznia magát…….Szanyi út is csak egy rohadt,szemét,hazaáruló,kommunista mint Rusznák Imre és Tóth József……2010 van kommunisták takarodjatok már a picsába.





Nincsenek megjegyzések: