2010. április 28., szerda

FKF-botrány a BRFK nyomozást indított hűtlen kezelés gyanúja miatt

Nyomozást indított szerdán a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gazdaságvédelmi főosztálya hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. gazdálkodásával kapcsolatban – közölte a rendőrség a police.hu-n.

A nyomozás elrendelését több hónapnyi adatgyűjtés előzte meg, tekintettel arra, hogy 2010 februárjában a gazdaságvédelmi nyomozók a BKV-val összefüggésben folytatott nyomozás során olyan információk birtokába jutottak, melyek a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél is felvetették annak gyanúját, hogy olyan tanácsadói szerződések születtek, melyek nem felelnek meg a hatályos jogszabályoknak – áll a rendőrség szerdai közleményében.

A nyomozás feladata a fentieken túl többek között annak tisztázása is, hogy az FKF Zrt. által lefolytatott közbeszerzési eljárás megfelelt-e a jogszabályi előírásoknak – teszik hozzá.

Ismeretes, az elmúlt napokban a hírTV hozta nyilvánosságra, hogy a FKF vezérigazgatója feltételezi, hogy az egyik pályázat nyertese 70 millió forintot juttatott vissza a városházára. Bielek Péter vallomása szerint Mesterházy Ernő és Hagyó Miklós mozgatta a szálakat itt is, csakúgy, mint a BKV esetében.

Egy hetet kaptak

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. felügyelőbizottsága egy hetet adott a vállalatnak, hogy kivizsgálja a visszaélésgyanús eseteket. A testület április 28-ig várja a jelentést, a további lépésekről ezután döntenek. A főváros pénzügyi és közbeszerzési bizottsága viszont a főpolgármestertől vár tájékoztatást a vállalatnál történt kézivezérlésről és az irányított pályáztatásról.

Hagyóval nem beszéltek

Visszautasítja a szocialisták elnöke, hogy a Fővárosi Közterület Fenntartó és a BKV az MSZP kifizetőhelye lett volna. A pártban az újabb botránnyal kapcsolatban sem indítanak vizsgálatot, az ügyről Lendvai Ildikó állítása szerint Hagyó Miklóssal sem beszéltek. Hagyó egyébként még mindig párttag, az elnök szerint addig nem zárják ki, amíg jogerősen ki nem derül, hogy milyen szerepe volt a botrányos ügyekben.

Demszky: Nem tudtam róla

Az irányított pályáztatásról sem Bielek Péter, sem Hagyó Miklós sem korábbi főtanácsadója Mesterházy Ernő nem szólt neki - állítja Demszky Gábor


Nincsenek megjegyzések: