2010. április 15., csütörtök

Leleplező felvétel az MSZP tízmilliókkal kárpótolta Zuschlagot.

Egy, a hírTV birtokába került hangfelvétel szerint 2004 óta folyamatosan zsarolta Zuschlag János a szocialista párt vezetőit. A korábban a holokauszt áldozatain viccelődő politikus alkudozott az MSZP elöljáróival, majd milliókat kapott a párttól azért, hogy visszaadja parlamenti mandátumát. Zuschlag a 2006-os választások előtt közalapítványi tisztséget kért a párttól. Az MSZP tagadja, hogy kártalanította volna Zuschlagot.

A holokauszt áldozatain viccelődő Zuschlag János négy nappal a botrányos kijelentése után mondott le országgyűlési mandátumáról. A szocialista politikus eltávolítása több 10 millióba kerülhetett pártjának - legalábbis egy birtokunkba került - 2005-ben készült hangfelvétel szerint, melyen Zuschlag arról beszél, hogy „Feri ki volt bukva” azon, hogy ő mennyi „lovettát” kapott 2004-ben. Az ügyről a felvétel alapján Lendvai Ildikó is tudott, aki Zuschlag szerint tényleg meg volt lepődve, amikor alkudozott Puch Lászlóval.

Hogy pontosan hány millióért távozott Zuschlag, az nem derül ki a felvételből. Úgy tudjuk: az alapítványi pénzek eltüntetése miatt indított per APEH-vizsgálata szerint a volt képviselőnek 2004 és 2006 között 30 milliós adózatlan jövedelme volt.

Zuschlag a 2006-os országgyűlési választások előtt is megzsarolta pártját. A kiskunhalasi MSZP őt indította volna egyéniben, ám az országos vezetésnek ez nem tetszett. Zuschlag ekkor alapítványi tisztséget kért az MSZP-től. „Nyíltan zsarolom most már a pártvezetést (...) Nem azt mondtam, hogy adjanak 75 millió forintot, vagy ötvenet. Hanem, hogy akkor nézzünk valami olyan feladatot, ami nekem egzisztenciális alapokat nyújt, meg a pártnak is” - fogalmaz a felvételen az első fokon elítélt szocialista politikus.

Az országgyűlési választáson végül nem indult el, októberben viszont az önkormányzati választásokon mandátumot szerzett, 2007 januárjától pedig a Bács-Kiskun megyei szocialisták ügyvezető elnöke volt.

Személyi titkára szerint Zuschlag nem csak zsarolta, meg is félemlítette a szocialistákat. Lados István elmondta: erre a lehallgatási jegyzőkönyvben is van adat. Az MSZP viszont tagadja, hogy Zuschlag pénzt kapott volna a párttól, Lados István hírTV-nek adott leleplező nyilatkozatát pedig kampányfogásnak tartják. A párt szóvivője szerint sok új momentum nincs az interjúban. „Ez a káposzta felmelegítése” - fogalmazott Nyakó István.


http://www.hirtv.hu/belfold/?article_id=317521


Nincsenek megjegyzések: