2010. április 15., csütörtök

Nyomozás indul a volt rendőrkapitány lakásvásárlási ügyében.

Elrendelte a nyomozást a BRFK a volt csepeli rendőrkapitány lakásvásárlási ügyében hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen. A feljelentést a Fidesz helyi politikusai tették, miután a szocialista vezetésű önkormányzat többszöri kérésükre sem volt hajlandó bemutatni a dokumentumokat. A polgármester a Hír Televízió kérdésére sem adott érdemi választ.

Csepel volt rendőrkapitánya egy évig bérelte a 38 négyzetméteres lakást az önkormányzat vagyonkezelő cégétől. Császár Mihály 3 millió 3 ezer forintért vásárolta meg az ingatlant, miután a kapitányi tisztségről leváltották.

Bár a helyi ellenzék többször kérte, az önkormányzat mindannyiszor megtagadta a felvilágosítást a volt rendőrkapitány lakásügyéről. Tóth Mihály szocialista polgármester sem válaszolt a hírTV-nek arra a kérdésére, hogy az ügy dokumentációját miért titkosították.

A helyi Fidesz vezetői hűtlen kezelés, csalás, közokirat-hamisítás és közérdekű adattal való visszaélés gyanújával tettek feljelentést ismeretlen tettes ellen a csepeli rendőrkapitányságon. Az ellenzéki politikusok szerint a volt rendőrkapitány nem szorult rá szociális bérlakásra, így az ingatlant sem vehette volna meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság elrendelte a nyomozást, amelyet nem a csepeli kapitányság végez, mert az összeférhetetlen lenne.


http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=316460

Nincsenek megjegyzések: