2010. április 28., szerda

Fogorvoscég volt a Honvédelmi Minisztérium tanácsadója

Fogorvosi cégtől kért tanácsot a Tubessel kapcsolatban a HM.
Évente csaknem 4 millió forintért kért tanácsokat a Honvédelmi Minisztérium egy fogorvosi cégtől. Tanulmányozták például a Tubesre tervezett lokátor várható sugárzását, de adtak adózási tanácsokat is. A cég vezetője azt mondta: a rendelő üzemeltetése mellett mással is foglalkoznak. A Fidesz szerint ami a HM-nél történik, az az állatorvosi lova az elmúlt nyolc évnek.
“A fogászati tevékenység egy jelentős része, de csak egy része a cég tevékenységének” – így reagált a cégvezető arra, hogy – amint a Magyar Nemzet megírta – évente 4 millió forintért adnak tanácsokat a Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynökségének. Felmérték például, hogy mekkora lenne a Tubesre tervezett lokátor sugárzása, de adózási tanácsadással, koordinációval is foglalkoznak.
A HM Logisztikai és Fejlesztési Ügynöksége azzal vádolta a Magyar Nemzetet, hogy kampányol. Azt írták: a Fitdenttel kötött szerződés sikerét mutatja az is, hogy a cég munkájával a HM Állami Egészségügyi Központ 300 millió forint uniós támogatást nyert. A Honvédelmi Minisztérium államtitkára szerint nem az ő dolga ilyen szerződéseket kötni, így az ügyre érdemben nem reagált. Általánosságban arról beszélt, hogy szerinte az utóbbi időben nemtelen támadások érik a magyar hadsereget.
A Fidesz szerint viszont kínos, hogy egy NATO-tag ország hadserege fogászati rendelővel köt szerződést. Azt mondták: “ami a Honvédelmi Minisztériumban úgy tűnik, hogy történt, az gyakorlatilag az állatorvosi lova az elmúlt nyolc esztendőnek.”
Az elmúlt időben több botrány is volt a Honvédelmi Minisztériumnál. Zsarolás miatt letartóztatták a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorát. Kiderült az is, hogy a minisztérium egyik cégénél dolgozó tisztek kenőpénzeket fogadtak el.


Nincsenek megjegyzések: