2010. április 28., szerda

Demszky lovardát, ingatlanokat szépíttetett az FKF-fe.





Célpont-leleplezés: Demszky lovardát, ingatlanokat szépíttetett az FKF-fe.

A Fővárosi Közterület-fenntartó költségén újították fel Demszky Gábor és mostani felesége korábbi lakását. Ezt állította a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő cég két egykori, felelős beosztásban lévő dolgozója. Elmondásuk szerint a munkák elvégzésére az FKF Zrt. karbantartó csapata szakmailag nem volt felkészülve, ezért a felújítást külsős vállalkozásokkal végezték el. A cégek a számlát a közterület-fenntartónak nyújtották be, de a bizonylatokon nem felújítás szerepelt, hanem egyéb munkák elvégzése.
Retorziótól tartva név nélkül mondták el, hogy a fővárosi önkormányzat cége építette át Demszky Gábor házának angolaknáját, lovardát emeltek neki és más karbantartási munkákat végeztek. A főpolgármester tulajdonában lévő, de általa nem lakott budapesti, belvárosi lakás teljes felújítását is ők állták. Hasonló teendőjük akadt Demszky későbbi feleségének lakásánál is. Mivel a munkákra az FKF nem volt felkészülve, azokhoz külsős kivitelezőket alkalmazott. Az általuk benyújtott számlákon a valóban elvégzett munka helyett más tevékenységet jelöltek meg, az összegeket pedig az önkormányzati cég fizette.

Demszky Gábor közleményben tagad, és perrel fenyeget. A főpolgármester azt írja: sem a Fővárosi Közterület-fenntartó, sem az önkormányzati cég megbízásából más társaság nem végzett munkát az ingatlanjaiban, és az utcája felújítását sem az FKF vagy a főváros finanszírozta. Demszky Gábor állítja: 12 évvel ezelőtti lakásfelújításánál csak tanácsot kért egy, korábban a fővárosi cégnél dolgozó városházi munkatársától. Kollégája ajánlott neki megbízható munkaerőt, akiket Demszky - állítása szerint - piaci áron kifizetett.


http://www.hirtv.hu/belfold?article_id=316177&highlight_text=fkf

Nincsenek megjegyzések: