2010. április 7., szerda

Lehet, hogy hónapokig ingyen parkolhat majd Budapesten

Lehet, hogy hónapokig ingyen parkolhat majd Budapesten.

Egyre több helyen kell fizetni a budapesti parkolásért. Április közepétől a IX. kerület utcái, jövő hónaptól pedig a XIII. kerület Árpád-híd környéki területei válnak fizetőssé. A főváros azt is tervezi, hogy ősztől pénzt szed majd a Bartók Béla, az Üllői és a Thököly úton is. Ugyanakkor az egyik parkolócég ügyvezetője szerint, ha az új kormány nem fogadja el az új parkolási rendeletet július elsejéig, hónapokra ingyenessé válhat a parkolás a fővárosban..

Ferencvárosban az új fizetős területen 160 forint lesz egy óra parkolás. Minden itt parkoló, tehát a panelban lakók autóiért is fizetni kell. A kerület úgy döntött egy lakás csak egy ingyenes parkolási matricát kaphat.
Közben akár közlekedési káosz is lehet nyáron az országban, de főleg Budapesten. Ugyanis az Alkotmánybíróság idén július 1-ig adott határidőt az Országgyűlésnek, hogy egy egységes parkolási rendszert elfogadjon. De a mostani kormánynak már nincs erre lehetősége, a új kormánynak meg valószínű nem lesz rá ideje július 1-ig. Így például az őszi ülésszakig a főváros egész területén ingyenes lehet a parkolás.
A XIII kerület-ben, a új irodaházaknál május elejétől lesz fizetős a parkolás. Itt egy lakáshoz több ingyenes parkolómatricát is lehet igényelni.
A főváros is fizetőssé tenné saját nagyobb útjain a parkolást. A parlamenti döntéstől függően itt a Dózsa Györgyön, vagy a Thökölyn akár már ősztől fizetni kellene. És az Üllői út, Margit körút vagy a Bartók Béla, Hegyalja út is fizetős lenne.


Nincsenek megjegyzések: