2010. április 27., kedd

Sukorói botrány vallomást tett Gyurcsány

Már a 2008-as parlamenti egyeztetés előtt tudott Gyurcsány Ferenc a sukorói kaszinóberuházással kapcsolatos földcserére vonatkozó igényről – derült ki a kormányfő kihallgatásán.

A Központi Nyomozó Főügyészségnek Gyurcsány azt mondta, a befektető a szándékát „minden bizonnyal” már a találkozó előtt közölte a különböző állami szervekkel és minisztériumokkal. A parlamenti egyeztetésen az izraeli befektető, Joáv Blum és Gyurcsány mellett részt vett még Bajnai Gordon, akkori gazdasági miniszter és Tátrai Miklós, mint a vagyonkezelő vezérigazgatója.

Az ott elhangzottakból Gyurcsány arra emlékszik, hogy a tervezett beruházás milliárd eurós nagyságrendű, és arra is, hogy feltűnt neki, a beruházók nem kérnek állami támogatást. Azzal kapcsolatban, hogy a találkozón megnevezték-e konkrétan a csere tárgyát képező területeket, kitérő választ adott a bukott miniszterelnök. Azt nem tagadta, hogy a helységek neve elhangzott, de azt állítja, az ingatlanok egyéb adataira nem tértek ki.

Bajnai Gordont márciusban hallgatták ki az ügyben. Ő arra sem emlékezett, hogy a beruházással kapcsolatos parlamenti egyeztetésen szóba került-e az ingatlancsere. A Központi Nyomozó Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a sukorói és az albertirsai, valamint a pilisi ingatlanok cseréje miatt.

http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=318367


Nincsenek megjegyzések: