2010. augusztus 8., vasárnap

„Ez zsarolás!” – Visszaélt pozíciójával az MSZP-s alelnök

A Fidesz szerint gazdasági és politikai pozíciójával visszaélve zsarolta meg a Vértes Volán egyik vezetőjét az MSZP Komárom-Esztergom megyei alelnöke. Egy helyreigazítási perben a közlekedési társaság forgalmi igazgatója azt vallotta, hogy Konczer Erik a Komáromi Ipari Park Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatójaként arra kérte: az ipari parkba közlekedő autóbuszjáratok közül egyet adjanak át egy személyfuvarozó bt.-nek. A társaság kültagja egyébként az MSZP-s Zatykó János polgármester által vezetett Komáromi Önkormányzat pénzügyi osztályvezetője.

Németh Tamás, a Vértes Volán Zrt. forgalmi igazgatója a bíróságon azt vallotta, hogy egy komáromi sörözőben utasította őt Konczer Erik, az MSZP megyei alelnöke arra, hogy a szocialista polgármester főkönyvelőjének érdekeltségi körébe tartozó cégnek engedjék át az ipari parkba közlekedő járatok egyikét. A hírTV információi szerint ezzel egy közel tízmillió forintos megrendelés került volna az MSZP közeli társaság birtokába.

A forgalmi igazgatónak egy helyi újság ellen indított helyreigazítási perben kellett tanúvallomást tennie az üggyel kapcsolatban.

Németh Tamás a bíróságon azt is elmondta: „elhangzott, hogy lehetőségem van kiválasztani, hogy melyik legyen ez a járat, és hogy a szerződésben rögzített 60 napos felmondási határidőn belül történjen meg az átadás”.

A civilben a komáromi ipari parkot vezető MSZP-s képviselő a bíró sokadik kérdésére el is ismerte, hogy valóban kérte az autóbuszjárat közlekedtetésének átadását.

„Az hangzott el, hogy a négy egyenrangú járat közül én az egyiket a továbbiakban az Alfabusz Reisennel kívánom szolgáltatni” – mondta el Konczer Erik.

A beszélgetés során Konczer kijelentette azt is, ha a Vértes Volán nem tesz eleget a kérésnek, az ipari park szerződést bont a társasággal.

A komáromi Fidesz-frakció szerint az MSZP-s képviselőnek felelnie kell a történtekért.

„Ez zsarolás, egy gazdasági hatalommal való visszaélés, egy pozícióval való visszaélés, teljesen elképesztő” – fogalmazott Kreft-Horváth Lóránd. A Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője kijelentette: „a mutyik, a gazdasági bűncselekmények nem csak országos szinten, de kisvárosi szinten is működhetnek, épp ezért ezt az ügyet tovább kell vizsgálni”. Hozzátette: „a helyi Fidesz azon lesz, hogy ennek az ügynek a végére úgy tudjunk pontot tenni, hogy teljesen világossá váljon, hogy kik ennek az ügynek a szereplői”.

A hírTV szerette volna az ügyben érintett, az Alfabusz Reisen Bt.-t képviselő Császár Irén véleményét is megkérdezni, aki a szocialista irányítású Komáromi Önkormányzat pénzügyi osztályvezetője, ám a városházán azt az információt adták, hogy betegsége miatt jelenleg elérhetetlen.

(hírTV)



Nincsenek megjegyzések: