2010. augusztus 24., kedd

Gegesy szerződést bont a kerületi parkolási céggel.

Gegesy Ferenc IX. kerületi polgármester feljelentést tett a kerületben zajló parkolási visszaélések miatt és szerződést bont a parkolási céggel - írja keddi számában a Blikk.

Feljelentést tettem és decemberi hatállyal felbontottam a parkolási céggel a szerződést - nyilatkozta Gegesy Ferenc a Blikknek. A ferencvárosi polármester a döntést azzal indokolta, hogy a kerületi parkolási cég, a BÖP Kft. által végzett munka kapcsán jelzett visszaélések továbbra sem szűntek meg. A Blikk információi szerint a Fővárosi Főügyészség új eljárást indít az ügyben, vagyis azt nem vonja össze a több mint egy éve zajló nyomozással.
A napilap emlékeztet rá, hogy korábban a BÖP-től elbocsátott parkolóőrök mondták el, milyen visszaéléseket tapasztaltak munkájuk során. Az elbeszélések szerint a parkolóőrök üzletről üzletre járva szedik be a kenőpénzt, amelyből 15 százalékot főnökeiknek is leadnak. A BRFK ezt követően kezdett nyomozásba, de a lap szerint továbbra is fotókkal illusztrált bejelentéseket kapnak, ami azt jelzi, hogy a parkolóőrök továbbra is zsebre dolgoznak. Egy korábban kirúgott parkolóőr az újságnak azt mondta, fotók bizonyítják, hogy az autósok - ahelyett, hogy a parkolójegyet megvásárolnák - cetliken hagyják meg telefonszámukat a parkolóőröknek, hogy személyesen elérhessék őket a fizetés miatt.




http://hvg.hu/itthon/20100824_gegesy_ferenc_ferencvaros_parkolas

Nincsenek megjegyzések: