2010. augusztus 24., kedd

KOSSÚTH RÁDIÓ.

A IX. kerület maga ellenőrzi a fizetőparkolást.

A IX. kerületi polgármester szerződést bont a kerületi parkolási céggel, és feljelentést tett a visszaélések miatt. December elsejétől önálló kerületi cég ellenőrzi a fizetőparkolást.

A IX. kerület polgármestere júliusban kapott írásos bejelentést arról, hogy a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. parkolóőrei Ferencvárosban korrupciógyanús ügyleteket folytatnak. Gegesy Ferenc ezért döntött úgy, hogy feljelentést tesz a rendőrségen. A polgármester az MR1-Kossuth Rádiónak elmondta, a parkolási cég egyik volt munkatársa tette a bejelentést.
A parkolási cég volt alkalmazottja a Blikkhez is eljuttatott dokumentumokat és fotókat. Az egyik fényképen egy autó látható, szélvédőjén egy névjeggyel. A kft. volt őre azt állítja: az autósok cédulákon és névjegyeken üzengetnek a parkolóőröknek, hogy megbeszéljék, hogyan fizetik ki a korrupciós pénzeket. Másfél hónapja hasonló, XIII. kerületi ügyek miatt szintén korábbi parkolóőrök felvételei alapján már indult eljárás. Öt őrt gyanúsítottak meg azzal, hogy saját zsebre dolgoztak. Negyven üzlettulajdonos ellen szintén nyomozás indult, mert a gyanú szerint ők fizették le a parkolóőröket.
A IX. kerületben egyébként Gegesy Ferenc tájékoztatása szerint a mostani ügy veti fel először a visszaélés gyanúját, az önkormányzat ennek ellenére úgy döntött: decemberben szerződést bont a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-vel, és önálló kerületi cég ellenőrzi majd a fizetőparkolást. Azzal, hogy ők végzik majd ezt a munkát, körülbelül évi százmilliós bevételre számítanak.
A Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-nél egyelőre nem nyilatkoznak. Szabó Tamás kommunikációs vezető azt mondta, azért, mert még nem kapták meg a IX. kerülettől a hivatalos tájékoztatást. A sajtófőnök azt is hozzátette: ők minden gyanús esetnél, így a mostaninál is automatikusan belső vizsgálatot indítanak, és rendőrségi feljelentést is tesznek.




http://www.mr1-kossuth.hu/hirek/itthon/ferencvaros-maga-ellenorzi-a-fizetoparkolast.html

http://www.mr1-kossuth.hu/mrplayer.php?d=004db23e_4087658.mp3


Nincsenek megjegyzések: